Fotoğraf Makinelerinin Hafıza Kartları Nasıl Kullanılmalıdır ?

Fotoğraf Makinelerinin Hafıza Kartları Nasıl Kullanılmalıdır ?

Hafıza kartları nasıl kullanılmalıdır ? Hafıza kartlarında dikkat edilmesi gereken konuları nelerdir ? Hafıza kartı kullanımı üzerine bir yazı.

1. Biçimlendirmek

Eğer hiç kullanılmamış bir hafıza kartı satın aldıysanız mutlaka fotoğraf makinesi üzerinde biçimlendirmelisiniz.

2. Fotoğraflarınızı silmeyin

Fotoğraf makinesi ile çektiğiniz fotoğrafları tek tek yada çoklu bir şekilde silmeyin. Hepsini tek seferde fotoğraf makinesi üzerinden formatlayın. Olası çoğu yazma probleminin önüne geçmiş olursunuz.

3. Tek kartınız olsun

Eğer farklı iki fotoğraf makinesi varsa ikisi için tek bir kart kullanmayın. Format farklılıklarından dolayı hafıza kartının okunmaması gibi bir problem ile karşılaşıp tüm fotoğrafları kaybetme gibi bir durum ile karşılaşabilirsiniz.

4. %100 hafıza kartını doldurmayın

Hafıza kartları dolmaya başladıkça hızları da yavaşlayacaktır %75 seviyelerine geldiğinde yeni bir karta geçiş yapmak hız ve güvenlik açısında iyi olacaktır.

5. Buffer`a dikkat edin

Siz fotoğraf çekerken fotoğraf makinesi arkada hafıza kartına fotoğraf yazmaya devam ediyor olabilir. Eğer böyle bir şey olurken hafıza kartınızı çıkartırsanız hafıza kartınıza zarar verebilirsiniz.

6. Kart okuyucu kullanın

Çoğu bilgisayarda ya kart okuyucu bulunmaz yada çok yavaş çalışırlar bu nedenle daha güvenli bir aktarım için harici bir kart okuyucu kullanmayı deneyin.

7. Bataryanızı kontrol edin

Bataryanız bitmek üzereyken fotoğraf çekmeye devam etmeyin. Son fotoğrafın kayıt olmamasından tüm fotoğrafların silinmesine kadar bir çok probleme neden olabilir aniden bataryanızın bitmesi.

8. Yedek kart kullanın

Elinizde mutlaka yedek bir kart bulundurun mevcut kartınız ne kadar iyi olursa olsun zaman içerisinde ufak bir çizik bile kullanılmaz hale gelmesine neden olabilir. Mutlaka yede bir kart edinin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi