Fotoğraf Makinesi Çantanızda Tutmanız Gereken Eşyalar

Fotoğraf Makinesi Çantanızda Tutmanız Gereken Eşyalar

Fotoğrafçılık çantanızda neler olmalı ? Fotoğraf makinesi çantanıza neler almalısınız ? Fotoğraf makinesi çantası üzerine bir yazı.

1. Yedek hafıza kartları

Yedek hafıza kartlarını her zaman çantama koyarım ayrıca dahada yedek almak için cüzdanıma da bir tane koyduğumdan emin olurum. Ayrıca kameramdan da çok uzağa koymamaya çalışırım gerektiği zaman arabada bırakılmış bir çantayı almak saatler sürebilir.

2. Temizlik bezi

Hava şartları ne olursa olsun eve dönmeden önce mutlaka fotoğraf makinemi temizlemek için yanımda mutlaka bir bez taşırım. Taşıdığım bezin kamerama zarar vermeyecek bir bez olduğundan emin oluyorum.

3. Su geçirmez bir poşet

Su geçirmez olan ve yanımda mutlaka taşıdığım bir kilitli torbaya sahibim ve aniden gelişebilecek durumlar için mutlaka çantamda bir tane taşırım. İster yağmur olsun ister toz fark etmez.

4. Tripod

Yanımda mutlaka küçük işlerimde kullanmak amacıyla bir el tripodu taşırım. Bazen uzun pozlama yapmak için sadece bu küçük tripoda ihtiyacım olduğu çok zaman başıma geldi.

5. Yedek batarya

Yanımda orjinal olmasa da her koşulda kullanabileceğim bir batarya mutlaka bulundururum. Kamera çantamda mutlaka yer alan malzemelerdendir.

6. Yedek lens

Bu biraz lüks olabilir ancak çok fazla özellik barındırmayan çok az yer kaplayan bir lensi çantama özellikle benim için önemli bir fotoğraf çekmeye gidiyorsam mutlaka yanıma alırım.

7. Kullanma klavuzu

Özellikle fotoğraf makinesini yeni aldıysam mutlaka telefonumda bir klavuz taşırım eğer bulamadıysam çantama fotoğraf makinesinin klavuzunun bir yedeğini koymaya çalışırım. Daha önce çok basit olan bir ayarı yapamadığım için günümün yarısını doğru ayarı yapabilmek için harcadığım oldu.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi