Fotoğrafçıların Kendilerine Söylediği Yalanlar

Fotoğrafçıların Kendilerine Söylediği Yalanlar

Fotoğrafçılar kendilerine hangi yalanları söyler ? Fotoğrafçıların asıl ihtiyacı nedir ? Fotoğrafçıların kendilerine söylediği yalanlar üzerine bir yazı.

1. Çok iyi bir fotoğraf makinesine sahip değilim

Çoğu kişi çektiği fotoğraflara baktığı zaman suçu hemen kullandığı fotoğraf makinesine atma eğilimindedir. Çevresinde gördüğü daha pahalı ve yeni çıkanların daha iyi fotoğraflar çekeceğini düşünmektedir. Ancak kaçırdıkları bir şey vardır oda ellerinde olan fotoğraf makinesinin henüz öğrenmemiş olduklarıdır.

2. Daha fazla megapiksel işimi çözer

Bundan 20 sene önce olsa megapiksel gerçekten de çok önemli bir konu haline gelebilirdi ancak günümüzde tüm fotoğraf makineleri ve hatta telefonlar bile çok yüksek megapiksellerde çekim yapabiliyor. Bu nedenle aslında ne kadar megapiksele ihtiyacınız olduğu değil o kadar megapiksel ile ne yapacağınız daha fazla önem kazanıyor.

3. Ben profesyonel fotoğrafçılar gibi olamam

Özellikle fotoğrafçılığa yeni başladığınız ve gelişmeye çalıştığınız bir dönemde sektörün içine adım attıkça profesyonel fotoğrafçıları biraz daha fazla tanımaya başlarsınız. Onların çektikleri acıları neleri hangi koşullarda yaşadıklarını öğrenmeye başlarsınız. Ancak çoğu kişi bunlardan ders çıkarmak yerine bardağın bambaşka tarafına bakarak profesyoneller gibi işler başaramayacağını düşünüp kendisini olumsuz bir ruh haline sokmaktadır.

4. Bu lens çok yetersiz

Eğer çok özel lenslere ihtiyaç duyan yaban hayatı ve mimari fotoğrafçılık gibi alanlarla uğraşmıyorsanız lensinizin yeterli olup olmadığını söylemeden önce lensini ne kadar iyi tanıdığınızı ve yapabilecekleri konusunda sınırlarına ulaşıp ulaşmadığınızı belirlemelisiniz. Çoğu kişi lensi oldukça basit düşünmekte ve ne kadar para verirse en iyisini alacağını düşünüp daha uygun alternatiflerini göz ardı etmektedir.

5. Fotoğrafları düzenlemektan hoşlanmıyorum

Özellikle bu konuda çok fazla ön yargı mevcut bazı kişiler fotoğrafları düzenlediği zaman karşısındakileri aldattığını düşünme evresine giriyorlar. Bu nedenle basit bazı adımlarla düzeltebilecekleri işleri düzeltmek yerine kendilerini daha zor olan durumlara sokup daha olumsuz ve fotoğrafçılıklarını etkileyebilecek bir ruh haline giriyorlar.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi