Yıldırım Fotoğrafçılığı İçin Faydalı Bilgiler

Yıldırım Fotoğrafçılığı İçin Faydalı Bilgiler

Yıldırım fotoğrafçılığı nedir ? Yıldırım fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Yıldırım fotoğrafçılığı üzerine bilgiler.

1. Düşük deklanşör hızı kullanmak

Yıldırımların ne zaman ortalığı aydınlatacağı belli olmadığı için ve elimizle bunu yakalama şansımız olmadığı için 30sn gibi süreler ile pozlama yapmak çok faydalı olacaktır.

2 . Pozlamanızı azaltın

Yıldırımlar çok ciddi ışık kaynakları olduğu için fotoğraflarınızda yanlış pozlamadan kaynaklı ışık patlamalarına sebep olabilirler. Bu nedenle ilk birkaç fotoğrafı doğru pozlama için ayırmaya çalışmalısınız. Tecrübe edinseniz bile her seferinde farklı sonuç alabilirsiniz.

3. Timelapse kullanın

Sürekli olarak elinizle fotoğraf çekmek hem kolay hem de güvenli değildir. Eğer fotoğraf makinenizin içinde varsa bir timelapse programı kullanın yoksa harici bir tetikleyici yardımıyla fotoğraflarınızı çekin.

4. Tripottan uzaklaşın

Güvenlik açısından tripot yanı en son olmak isteyeceğiniz yerdir. Ayarlamalarınızı yaptıktan, yağmura karşı önlemlerinizi aldıktan sonra tripottan uzaklaşın araba, ev gibi güvenli bir yere gidin.

5. Keyif alın

Eğer güzel bir manzarada güvenli bir şekilde yıldırım izleme şansınız varsa kesinlikle keyif almaya bakın. Korku ve adrenalin tarif edilemez bir zevki ortaya çıkarmak için bekliyor olacak. Ayrıca doğanın gücünü de görmek ilginç bir duygu olacak.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi