NEDEN GELEN HER YORUMA İZİN VERMEMELİSİNİZ ?

NEDEN GELEN HER YORUMA İZİN VERMEMELİSİNİZ ?

Yorumlara izin verilmeli mi ? Her yorumu kabul etmek gerekir mi ? Fotoğrafçılıkta aldığımız yorumlar hakkında bir yazı.

İnternet alemi bir hesabın arkasına saklanan çok fazla kıskanç gözlerin olduğu bir dünya bu dünyada iş yapmak ciddi anlamda fiziksel ve zihinsel olgunluk gerektiriyor eğer bunu sağlayamıyorsanız malesef sizi içten içe tüketiyor geriye bir şey bırakmıyor.

1. Güvenirlik

Çoğu yorum gizli kişiler tarafından yapıldığı ve tanımadığınız insanlardan geldiği için bu yorumlara inanıyorsanız güvenirliğinin olmadığını bilmelisiniz. Eleştiren, yorum yapan kişiler neye göre yorum yapıyor, neye göre sizi yargılıyor bunları bilmeden yorumlar güvenirseniz büyük hata yaparsınız. Aldığınız yorumları bilirkişilerden almaya dikkat etmelisiniz.

2. Motivasyonu etkiliyor

Yapılan yorumların çoğu malesef motivasyonunuz kırmak üzerine yapıldığı için dışarıdan etkilenmiyor muş gibi görünseniz bile malesef içeride bu yorumlardan etkileniyorsunuz. Bu tip yorumları yapanları ilk başta engellemek zor olsa da ilerleyen zamanlarda artık fark eder hale gelebileceksiniz. Motivasyonu kırıcı yorumlar sadece kötü olmuyorlar sizin için olumlu gibi yorumlasa da motivasyonunuz etkiliyorlar.

3. Yanlış beklenti

Çoğu eleştiri yapan kişi sizi veya çalışmanızı göz önünde bulundurmaz. Eleştiri yapan için önemli olan kendi göz zevki ve kendi düşünceleridir. Değerlendirme yaparken karşısındakini kendisine göre yorumlar ve bunun sonucunda farklı olduğunu göz önünde bulundurmaz. Kendisi de bu durumun farkında olmadığı için sizin için kötüleyici bir yorum ile karşı karşıya kalırsınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir