FOTOĞRAF MAKİNESİNİN PİLİ NASIL DAHA UZUN SÜRE DAYANIR ?

FOTOĞRAF MAKİNESİNİN PİLİ NASIL DAHA UZUN SÜRE DAYANIR ?

Fotoğraf makinesinin pili nasıl korunur ? Kamera pili nasıl daha uzun süre dayanır ? Fotoğraf makinesindeki pilleri etkili kullanma yolları.

1. GPS

Çoğu fotoğraf makinesinde arka planda çalışarak belkide hiç ihtiyacınız olmaz ancak boşa pilinizi tüketir. GPS kapalı olduğundan emin olun.

2. Wi-Fi ve NFC

Kullanmadığınız zamanlar da kapalı olduğundan emin olun çoğu zaman arka planda çalışmaya devam ederler.

3. Uyku modu

Kameraya yeni bir işlem yükü ekler bu nedenle aralıkları kısa tutmamalısınız. Uyku moduna gerçekten kullanılmadığında girecek şekilde ayarlamalısınız.

4. Fotoğraf inceleme

Üzerinde ustalaşması çok zaman alsa bile sürekli fotoğraf incelemek için kullanmak çok fazla işlem yükü gerektirir çok hızlı piliniz erir.

5. Otomatik odaklama

Odaklama motoru kameradan aldığı enerji ile odaklama yaptığı için sürekli odaklama kullanmanız gerekmiyorsa piliniz daha uzun süre gidecek.

6. Görüntü sabitleme

Görüntü sabitleme ister kamerada ister lenste olsun yinede enerji tüketmektedir. Çok ciddi bir pil kullanımına neden olmaktadır. Tripod kullanmak daha faydalı olacaktır.

7. Ekran kullanımı

Çoğu fotoğraf makinesinde artık elektronik vizör bulunuyor ekran yerine onu kullanırsanız uzun vadeli bir enerji elde edersiniz.

8. Flaş kullanımı

Özellikle dahili olarak gelen flaşlar çok ciddi enerji tüketirler eğer gerek duymuyorsanız ki bence hiç gerek duymamalısınız kapalı dursun.

9. Gürültü azaltma

Özellikle uzun pozlama zaten enerji tüketir birde ek bir işlem yapılması dahada fazla enerjiye neden olacaktır. Bilgisayarda halletmeniz daha iyi olacaktır.

10. Bilgisayar işlerini bilgisayara bırakın

Fotoğraf makinesinde birlikte gelen çok fazla özellik olabilir ancak bunların çoğu gelişen programlar yardımıyla bilgisayarda halledebilir olabildiğince az işlem yükü bindirmeye çalışın fotoğraf makinesine.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir