FOTOĞRAFÇILAR KÖTÜ MÜŞTERİLERİ NASIL ANLAR ?

FOTOĞRAFÇILAR KÖTÜ MÜŞTERİLERİ NASIL ANLAR ?

Kötü müşterileri nasıl anlarız ? Fotoğrafçıların kötü müşterisi olur mu ? Fotoğrafçılık sektöründe kötü müşterilerin rolü nasıl olur ?

Öncelikle müşterilerinize karşı olan tüm sorumlulukların farkında olmalısınız ve bu işe girdiyseniz fiyat gibi konularda ön çalışmalarınız yapmalısınız. Sorulan sorulara verilen cevaplar akıllarda soru işareti bırakmamalıdır.

1. Fiyat vermek

Müşterinizin yapacağı ilk şey muhtemelen fiyat sormaktır. Siz fiyat söylediğiniz anda pazarlık başlar ve önce indirim daha sonrada ücretsiz iş yaptırmaya varan bir pazarlık olur. Bu noktada müşterinize durumu anlayacağı şekilde anlatmalı eğer tüm çabalarınıza rağmen anlamıyorsa o müşteri ile çalışmamayı seçmelisiniz.

2. Vakit kaybettirirler

Çoğu müşteri sizinle çalışmaya başladığında sadece o ve siz olduğunu düşünür ve sürekli olarak yeni istekler ile karşınıza çıkar ve sizin kurallarınızın tamamını esnetmeniz için ellerinden geldiği kadar zorlarlar hatta fiyat ile sizi tehdit bile ederler. Bu nedenle önceden anlaşma yapmak ve koyduğunuz sınırları saygı çerçevesinde aşamadığınızdan emin olmalısınız. İşi bazen yarım bile bırakmak zorunda kalabilirsiniz ancak vakit en değerliniz bunu kaybetmeyi göze alamazsınız.

3. Güven

Güven konusu herkese söylenmesine rağmen çoğu kişiniz lafta kaldığı ve güvensizlik durumunun yoğun olduğu bir sektördür fotoğrafçılık. Bu nedenle size güvenmeyen müşteriler size vakit kaybettirirler ve işlerinizin aksamasına neden olurlar. Güven problemleri olduğu için size bazı işleri geç söylerler yada yanlış bilgi verirler ve sizi zor duruma sokarlar.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir