OBJEKTİF KARŞISINDA GERİLMENİN ÖNÜNE NASIL GEÇERSİNİZ ?

OBJEKTİF KARŞISINDA GERİLMENİN ÖNÜNE NASIL GEÇERSİNİZ ?

Fotoğraf çekerken insanlarla nasıl iletişim kurulmalı ? Fotoğraf çekerken karşıdaki kişi nasıl sakinleştirilir ? Fotoğraf çekerken iletişim kurma hakkında bilgiler.

Objektif gören çoğu kişi istemsiz bir şekilde gerilmektedir ve bu durum karşısında alınan fotoğraflar doğal olmamaktadırlar. Bu nedenle gerilen kişiler ile nasıl başa çıkarsınız biraz bunlardan bahsedelim.

1. Ön konuşma

İletişim kurmak kesinlikle en rahatlatıcı unsurlardan biridir. Karşınızdaki ne kadar tecrübeli olursa olsun kamera karşısında istemsiz olarak bir tedirginlik olacaktır. Bu nedenle konuşmak ve iltifatta bulunmak çok rahatlatıcı bir davranış olacaktır. Bu sayede mümkün olan en hızlı tanışma ve rahatlığı sağlamış olursunuz. Karşınızdaki kişi gerilmemiş ve doğal fotoğraflar ortaya çıkmış olur.

2. Müzik çalmak

Müzik ruhun gıdasıdır boşuna denmemiş. Özellikle rahatlatıcı yada canlandırıcı bir müzik seti oluşturmanızı tavsiye ediyorum. Rahatsız etmeyecek seviyede çalışma ortamında müzik çok faydalı olacaktır. Müzik ile birlikte kaslar rahatlayacak ve doğal çekmek için güzel bir ortam oluşmuş olacak.

3. Konforlu ortam

Rahat olmanın en önemli aracı konforlu olmaktan geçiyor. Stüdyonuzda ki ısıdan kullandığınız ışığa kadar bir çok unsuru hesaplayarak konforlu bir ortam yaratmak için elinizden ne geliyorsa yapmalısınız. Bu sayede daha güzel işler çıkartırsınız ve çalıştığınız kişiler rahatsız olmadığı için bir sonraki çalışmada tekrar sizinle çalışmayı isteyeceklerdir.

4. Elleri serbest bırakma

Çoğu fotoğrafçının atladığı bir konu vardır oda eller. Serbest duran eller aşırı huzursuzluk kaynağıdır. Bunun sonucunda stres olur ve doğal fotoğraflar yerini gerilmiş bir vücuda bırakır. Bu nedenle modelinizin ellerini kullandırmayı ve gerekiyorsa eline bir nesne ceket gibi vererek daha rahat bir çekim yapılmasını sağlayabilirsiniz.

5. Rehber olmak

Karşınızdaki model çok veya az tecrübeli olması bir anlam ifade etmez çünkü sizin ne gerçekleştirmek istediğinizi bilemez. Kafanızdakileri doğru yansıtabilmek için modelinize rehberlik etmelisiniz. Yapması gereken duruşları gerekli olan tüm hareketleri göstermelisiniz. Bu sayede daha kolay ve rahat bir çalışma olanağı elde etmiş olursunuz. Mümkünse ısınma amacıyla çalışmadan birkaç gün önce yapmak istediklerinizi modeliniz ve diğer kişiler ile paylaşmak çok daha faydalı ve akıcı bir çekim sağlayacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir