FOTOĞRAFÇILARIN İŞİNİ AYAKTA TUTMASI İÇİN UYGULAMASI GEREKEN 3 UNSUR

FOTOĞRAFÇILARIN İŞİNİ AYAKTA TUTMASI İÇİN UYGULAMASI GEREKEN 3 UNSUR

Fotoğrafçılık nasıl yapılır ? Fotoğrafçılık işi ayakta nasıl kalır ? Fotoğrafçıların işlerini ayakta tutması için ipuçları.

Fotoğrafçılık güzel ve eğlenceli olduğu kadar zor bir meslektir ve profesyonel seviyede çalışan fotoğrafçıların her zaman işini ayakta tutmak için bir savaş vermesi gerekir. Bu nedenle bazı şeylere dikkat ederek belirli bir plan dahilinde daha kolay yol alabilirler.

1. Çok sıkı değil akıllıca çalışmak

İş hayatında tuttuğunu koparan her işin üstesinden gelebileceğini düşünen biri olabilirsiniz ancak her iş o kadar kolay olmaz ve bazı durumlarda sizi öyle zor ve zaman alıcı durumlara sokar ki bir noktada vazgeçmeniz gerekir. Eğer doğru zamanda doğru kararı vermezseniz kritik bir hata yapmışsınız demektir. Bu nedenle her işe hemen atılmak yerine akıllıca düşünüp daha sonrasında başlamak işinizin uzun vadeli olmasının yollarından biridir.

2. Müşteri edinmek

Müşteri edinme konusunda aslında iki noktaya odaklanmalısınız tek seferlik işler mi sürekli devam eden işler mi. Genelde tek seferlik işler daha çok karşınıza çıkacaktır. Piyasada kendinize yer edinmeye başladığınızda devamlı işler bulmaya başlayabileceksiniz. Bu yüzden müşteri edinirken seçimlerinizi anlık değil uzun vadeli olarak planlamalı ve müşterilerinizle olan iletişiminizi koparmamak için elinizden geleni yapmalısınız.

3. Farklılaşmak

Fotoğrafçıları birbirlerinden ayıran en önemli özellik ortaya koydukları işlerin duygusal yönlerinin ağır basması ve bir farklılığı ortaya koymasıdır. Standart bir fotoğrafçı bir noktadan sonra tekrara düşecek ve giderek iş akış süreci aksamaya başlayacaktır. Bu nedenle müşterilerinize eşsiz ve az bulunan bir deneyim yaşatmanız gerektiğiniz unutmamalısınız. Gelişiminizi bu yönde yapmak uzun vadede kalıcı olmanın önünü açacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir