Modelinizin Çekimden Önce Uygulaması Gereken 5 Madde

Modelinizin Çekimden Önce Uygulaması Gereken 5 Madde

Model çekimleri nasıl gerçekleştirilir ? Fotoğraf çekimine modeller nasıl hazırlanmalıdır ? Model çekimi üzerine bir yazı.

Çoğu kişi fotoğraf çekiminde model nasıl çekilmeli konusuna odaklanmış olsa da çekimi düşünmek kadar çekeceğiniz kişinin ruh halinden, beslenmesi ve makyajına kadar dikkat etmeniz gereken bir çok nokta ortaya çıkmaktadır.

1. Sağlıklı ve dengeli bir cilt

Çoğu programda cilt kusurları düzeltilebilir olsa da modelinizin buna güvenerek bakımsız bir şekilde kamera karşısına geçmesi hiçbir fotoğrafçının istemeyeceği bir durumdur. Bazı çekimlerde program yardımı ile kurtarabileceğiniz durumları kurtaramazsanız hem zaman hem para boşa gider. Ayrıca her noktada doğallıktan uzaklaşacağınızı unutmamalısınız mümkün olan en az müdahaleyi gerçekleştirmelisiniz

2. Pürüssüz dudaklar

Dudaklar parmak izi gibi oldukları için program yardımıyla düzeltmek oldukça zordur bu nedenle kritik noktalardan biridir. Dudakların pürüssüz ve bakımlı olduğundan emin olun.

3. Vücut kıllarının bakımı

Bu noktayı söylemeye gerek yok ama vücut kıllarının alınmış olması ve gerekli bakımların yapılmış olması detayını da unutmamak gerek

4. Gözler işin sırrı

İyi ve güzel dinlenmiş gözler aslında tüm yüzün ortaya çıkmasını yada kötü görünmesini tetikler. Tüm göz altlarını düzeltebilirsiniz ancak tüm yüzü mutlu bir hale getirebilir misiniz. Dinlenmek ve düzgün bir yaşam ile olabilecek bir konudur dikkat ve önem vermeyi unutmayın.

5. Model ile nasıl konuşacağınızı öğrenin

Modeliniz ile çekim öncesinde hatta birkaç gün aralıklı olarak konuşma gerçekleştirin ve hangi konularda neler istediğinizden bahsederken net olun yardımcı olabilecek her unsuru kullanmak için çaba gösterin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir