Kişisel Websitelerinde Yapılan Hatalar

Kişisel Websitelerinde Yapılan Hatalar

Fotoğrafçılık websitesi nasıl kurulur ? Fotoğrafçılar websitelerini nasıl düzenlemelidir ? Websitesi kurma üzerine bir yazı.

1. Altyapı

Kullanacağınız altyapı için bir çok ücretli ve ücretsiz seçenek mevcut ancak. Bu işe giriyorsanız benim ve neredeyse bu dünyanın en fazla tercih edileni wordpresstir. Bu konuda özellikle eğitim ve destek bulma şansınız çok yüksektir yani seçtiğiniz altyapı çok faydalı ve kullanışlı olmalıdır.

2. Bedava tasarım

Websitesini gerçekten gerekli bir araç olarak görmeyenler hemen ücretsiz wordpress temaları yazar ve bulduğu ilk temayı sitesine uygular. Daha sonrasında bir düzenleme bile yapmadan siteyi okyanusun serin sularına bırakır ve birinin bulmasını umut eder. Ama durum böyle olacaksa en başından hiç zaman harcayarak zamanınızı boşa harcamayın.

3. İçerik çok fazla

Kişisel websitesi olanlar genelde anasayfalarını çok fazla içerik ve yaptıkları işler ile doldurmaktadırlar ve bu insanlarda ciddi bir anlam karmaşasına neden olmaktadır. Bu nedenle basit ve sade gerektiği zaman ulaşılabilen içerikler oluşturmalısınız.

4. Kullanışsızlık

Çoğu websitesi sahibinin atladığı en önemli konu malesef gezinmenin zor olduğu websitesine sahip olduğunun farkında olmamasıdır. Eğer tek bir sayfadan oluşuyorsa bir problem olmayacaktır ancak içerik fazla ise iyi gezinilen müşterileri aynı şeyleri tekrar yaptırmaya itmeyen bir websitesi tasarımınızın olması gerek.

5. Sosyal medya butonları

Ben genel olarak bir websitesine girdiğimde eğer içerikler ilgimi çekerse hemen sosyal medya ikonlarından instagram, facebook gibi platformlara ulaşmak isterim bu nedenle görünür bir yerde sosyal medya butonlarınızın olması iletişimi ve hızı arttıracaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir