Fotoğrafçı Olarak Eleştiriler İle Nasıl Başa Çıkabilirsin ?

Fotoğrafçı Olarak Eleştiriler İle Nasıl Başa Çıkabilirsin ?

Fotoğrafçıları eleştiriler ile nasıl mücadele etmeli ? Fotoğrafçı olarak eleştiriler ile başa nasıl çıkılır ? Fotoğrafçılara yapılan eleştiriler üzerine bir yazı.

Sosyal medyanın olduğu bu dönemde kendisini fotoğrafçı olarak tanıtan kişilerin ister profesyonel olsun ister dün başlasın mutlaka karşılaşacakları bir konu varsa o da eleştiri olacaktır. Bu nedenle daha işin başında bu konu ile mücadele etmeyi öğrenmek önemli bir durumdur.

1. Kaçınılmaz olduğunu kabul etmek

Eleştirilerin kaçınılmaz olduğunu kabul etmekle işe başlamalısın. Günün sonunda ne kadar kaçarsan kaç eğer kendi arşivine yapmıyorsan eleştiri sana mutlaka gelecek. Ama bunlara hazırlıklı değilsen rüyadan uyanmak iyi bir işe giriş olacaktır.

2. Eleştirileri karşılamak

Gelen eleştirileri “ben eleştiri istemiyorum bana eleştiri yapmayın” diyerek savuşturman gibi bir seçenek yok. Durum böyle olunca eleştirileri karşılamayı ve onlarla yaşamayı öğrenmek zorundasın. Çünkü göze ve zevke hitap eden bir alanda yer alıyorsun.

3. Eleştirileri ayrıştırmak

Yıkıcı ve yapıcı olarak genelde iki eleştiri alacaksın. Yıkıcı eleştiriler seni zorlayacaklar ancak güçlü kalmanı sağlayacaklar. Çok yapıcı eleştirileri okumayı bilmiyorsan günün sonunda bulutların rahatlığından aşağıya düşeceksin ve gerçeklerle yüzleşeceksin. Bu noktada eğer ayrımı doğru yapmazsan eleştirinin türü ne olursa olsun bir kulağından girecek diğer kulağından çıkacak ve hiçbir şey anlamamış olacaksın.

4. Bireysel eleştiri

Eleştiriler en çok size doğrudan yapılıyorsa tehlikelidir. Bu eleştiriler doğrudan sizi yıkmaya zayıflatmaya yöneliktir. Bu tür eleştirilere karşı çok sert durmalısınız. Çünkü sizi en ince noktalarınızdan vuracaklar ve çoğu zaman günü kurtardığınızı sandığınız anlarda zehir gibi için için sizi yemeye başlayacaklar. Bu yüzden sinsi eleştirilere dikkat etmek zorundasınız.

Okuduğunuz İçin teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir