Manzara Fotoğrafçılığı İle İlgili Bilinmeyen İpuçları

Manzara Fotoğrafçılığı İle İlgili Bilinmeyen İpuçları

Manzara fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Manzara fotoğrafı nasıl çekilir ? Manzara fotoğrafçılığı üzerine bir yazı.

1. Bakış açısını değiştirmek

Aslında beynimiz çok tembelliğe yatkın olduğu için diğer her şeyde olduğu gibi fotoğraf konusunda da tembellik yapmaktan kaçınmamaktadır. Eğer sürekli olarak portre yada manzara çekiyorsanız bir noktadan sonra hepsini aynı özellikte kabul edecek ve verdiği tepkiler giderek azalacaktır. Bunun sonucunda duyarsızlaşmaya ve çektiklerinizi anlamamaya başlayacaksınız. Peki bunun üstesinden nasıl gelinir tabi ki baktığınız fotoğrafa farklı bir açıdan bakarak yani yatay çevirerek dikey çevirerek farklı bir bakış açısı ile bakmaya zorlamalısınız kendinizi.

2. Bir hikayeniz olsun

Arabayla gittim yolun kenarında gördüm çektim gibi bir hikaye hiç ilgi uyandırıcı olmayacaktır. Sadece takipçileriniz için değil kendiniz içinde bir hikayesi olsun çektiğiniz manzaraların. Ancak o zaman gerçek bir manzara fotoğrafı elde edebilirsiniz. Biraz aksiyon yaşamadan çaba göstermeden herkesin çektiğinden çok öteye gitmeniz olanaklı değildir.

3. Düzenleme

Artık çekilen fotoğrafların düzenlenmeme fikri neredeyse yok gibidir. Bu nedenle çoğumuz fotoğrafları o harika görüntüsünü alsın diye bir dizi işlemden geçiriyoruz farklı efektler veriyor ve bu haliyle yayınlıyoruz. Ancak bu işi çok abartmak demek gerçekçiliği öldürmek demektir. Eğer birilerini gerçekliği öldürdüğünüze inandırırsanız geriye döndürmeniz çok zordur ve yaptığınız hiçbir şey gerçek gibi gelmeyecektir. Aradaki o ince çizgiye dikkat etmelisiniz. Manzara doğal demektir yapaylık çok azında yer alır.

4. Ayırt etme

Eğer bir alanda fotoğraf çekiyorsanız ve çok fazla aynı fotoğraftan çektiyseniz gerçekten onları bulmak ayırt etmek çok zor olabilir ve elde ettiğiniz fotoğrafı kaybetme yada yanlış fotoğrafı seçme olasılığı çok fazladır. Özellikle panorama çekip daha sonrasında yine normal fotoğraf çekecekseniz işler dahada karmaşık bir hal alabilmektedir. Bu nedenle yapacağınız çekime göre fotoğraftan önce yada sonra alakası olmayan el, koruma kapağı gibi nesneler ile ayırt edici bir özellik ekleyebilirsiniz.

5. En iyisini yayınlamak

İnsanların manzara fotoğraflarınızın hepsinin iyi olduğunu düşünmesini istiyorsanız sadece en iyi fotoğraflarınızı yayınlayın. O zaman tüm fotoğraflar en iyi gibi geleceklerdir. Bu fotoğraf paylaşım sayınızı düşürse bile gerçek bu malesef.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir