Profesyonel Fotoğrafçı Olmaya Nereden Başlanır

Profesyonel Fotoğrafçı Olmaya Nereden Başlanır

Profesyonel fotoğrafçı nasıl olunur ? Profesyonel fotoğrafçılık nedir ? Profesyonel fotoğrafçı olmak üzerine bir yazı.

1. Motivasyon ve tutku

Sizi profesyonel bir fotoğrafçı olmayan iten en önemli kaynak içsel motivasyonunuz ve bu uğurda yaptığınız çalışmalar olacaktır. Ancak motivasyonunuz çelik kadar sağlam olmalıdır. Bu yolda alacağınız darbelerin sayısı diğer bir çok işten çok daha fazla olacak ve yıkıcılığı bir o kadar güçlü olacaktır. Bu nedenle sadece istemek yetmez gerçek bir tutku sahibi olmalısınız.

2. Ekipman kullanımı

Bir fotoğrafçı zihni ile hareket etse bile ekipman kullanma konusunda onu üreten kadar bilgi sahibi olmalı ve bu konuda gerekli tüm eğitim ve destekleri almalıdır. Ekipmanınızı tanımazsanız malesef sadece zihniniz yetmeyecek. Ekipmana harcadığınız zaman kadar yatırdığınız ücretlerde değerlidir.

3. Sıradan olmamak

Sosyal medyada gördüğünüz üzere sıradan fotoğrafçı yığınla mevcut gerçekten ortaya bu konuda bir farklılık koyamıyorsanız fark edilmeniz çok zordur ve uzun süre boşa kürek çektikten sonra genelde fotoğrafçılık terk edilmektedir.

4. Sadece fotoğraf ve fotoğrafçı yetmez

Profesyonel olmanın adımlarından biri çok iyi bir iş insanı olmaktan geçer. Elinize fotoğraf makinenizi almanız ve harika fotoğraflar çekmeniz bir noktaya kadar yeterli olacaktır ancak bir iş insanı olmazsanız sadece çektiğiniz fotoğraflar ile sınırlı kalacaksınız. Bu belkide dünyaya açılmanızda ki en büyük engel olacak. Güçlü iletişim kurabilmeli ve işlerinizi tanıtma konusunda bilgi sahibi olmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir