Serbest Çalışan Fotoğrafçıların Üretkenliklerini Arttıracak 5 Madde

Serbest Çalışan Fotoğrafçıların Üretkenliklerini Arttıracak 5 Madde

Serbest çalışan fotoğrafçılar üretkenliklerini nasıl koruyacak ? Serbest fotoğrafçılar nasıl düzen oluşturacak ? Freelancer fotoğrafçı nedir ?

1. Rutin oluşturmak

Freelancer fotoğrafçı olmak aslında rutin oluşturmaktır. Düzenli ve tertipli olmayı sağlar ama devamlı ve her iş için bunu yapmaya kalkarsanız bu seferde işler çok ciddi anlamda ters gitmeye başlar ve işleri yoluna koymakta çok zorlanırsınız. Bu yüzden rutinlerinizi aslına bakarsanız uyku ve yemek ile başlatmak en doğru seçenek olacaktır. Bir noktadan sonra bunlar otomatik yapılmaya başlanacaktır. Eğer kendinizi bir rutine alırsanız beyniniz çalışmak için daha fazla zaman bulacaktır bu sayede farklı konulara yönelebilirsiniz.

2. Evde sadece sen varsın

Tek başına çalışmanın en büyük zorluğu her işi senin yapmandır. Buda en başında şunu gerektirir bir plan. Tüm işleri sırasıyla atlamadan yapmaya alışmalısın yoksa geriye döndüğünde yerini bulman sana ciddi vakit kaybı yaratır ve işlerindeki zaman sınırlamalarını aşmana sebep olabilir.

3. Sosyal medyada belirli bir zaman ayırın

Sosyal medya en büyük zaman hırsızlarında biridir. Bu sebeple isterseniz bir program ile isterseniz kendi oto kontrol sisteminizle sosyal medyada bir zaman koyun ve o zaman dahilinde işlerinizi yürütün yoksa bir noktadan sonra işin içinden çıkılmaz bir hal aldığını göreceksiniz.

4. Kaliteli bir organize uygulama edinin

Evde çalışmanın en büyük yanlarından biri her alanın sizin ofisiniz olabileceğidir. Bu yüzden kendinize masaüstü gibi kullanabileceğiniz bir uygulama edinin ve bilgisayarda yaptığınız her işlemi sanal ortama da aktararak her alandan ulaşma olanağı sağlayın.

5. Söylediklerimi uygula

Bu kadar madde aslında seni hissizleştirmenin bir adımıdır. Bu sebeple uygulamıyorsan yada bir adım atmıyorsan çık dışarı ve kafanı dağıt. Geri geldiğinde uygulamak için zihninde yer aç. Bunları yapmayacaksan evde boşa vakit kaybetme git masa başında yıllarını öldüreceğin bir iş bul ve fotoğrafçılığı bırak.

Okuduğun için teşekkür ederim beni sosyal medyada takip etmeyi unutma. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir