Bir Fotoğrafçı İçin Her Eleştiri Olumlu Değildir !

Bir Fotoğrafçı İçin Her Eleştiri Olumlu Değildir !

Fotoğrafçılar için olumsuz eleştiri nedir ? Fotoğrafçıları eleştirileri nasıl almalıdır ? Fotoğrafçılık neden çok eleştirilmektedir ?

Karşınızdaki kişiler fotoğrafçılığı bilsin yada bilmesin gözlere hitap ettiğiniz için her alan için farklı bir eleştiriye maruz kalırsınız. Bu eleştiri konusu aslında kötü değildir. Türkiye`de insanlar eleştiriyi karşısındakini yere sermek için kullanmaktan çekinmemektedir.

Fotoğraf tekniği ve yaratıcı teknik arasındaki farkı iyi bilmelisiniz.

Bir fotoğrafçı olarak eleştirilere maruz kalmak istiyorsanız bu iki konuda iyi bir bilgi birikiminizin olduğundan emin olmalısınız. Eğer bilginiz yoksa maruz kaldığınız eleştiriler sizi esir alırlar ve içerisinden çıkmak oldukça zor olacaktır. Ayrıca eleştirilere cevap verme konusunda daha bilgili ve tatminkar cevaplar verebilirsiniz hem kendiniz hem de eleştiren kişiler için.

Teknik eleştiri nedir ?

Adından da anlaşıldığı üzere teknik konularda çektiğiniz fotoğrafları eleştirilmesidir. Bu muhtemelen en az maruz kalacağınız eleştiridir çünkü bu tarz bir eleştiriyi işin ustaları yapmaktadır ve çok olumlu ve yapıcı bir eleştiri türüdür gelişmenizi sağlayan eleştirilerdendir. Aradaki farkı biliyorsanız size olumlu bir katkısı olacaktır.

Yaratıcı eleştiri nedir ?

Bu muhtemelen en çok maruz kaldığınız eleştiri türüdür. Çünkü fotoğrafçılık herkesin kendi yaratıcılığını fotoğrafa aktarmasıdır ve bu noktada diğer insanların algıları ile çeliştiğiniz zaman eleştiriler yapıcı olmak yerine yıkıcı olmaya başlayacaktır. Bu nedenle işe yeterince hakim olmalı ve insanlara bu benim yansıtma şeklim senin düşüncen farklı olabilir demeyi bilmelisiniz. Her yorum yapan ile aynı fikri paylaşmak zorunda değilsiniz.

Güvenilir eleştiri nedir ?

Eleştirinin kaynağı gerçek anlamda çok önemlidir. Genel olarak çok eleştiri alıyor olmanız iyi olmamakla birlikte sizin gibi bu işi yapan işi bilen diğer insanlardan aldığınız eleştirileri dikkate almak çok faydalı olacaktır. bu noktada kime güvendiğiniz kısmı ön plana çıkacaktır.

Eleştiri almaktan korkmayın ne kadar çok eleştiri alıyorsanız o kadar çok takip edildiğinizi gösterir. Bu noktada aldığınız eleştirileri ayrıştırmayı ve eleştirilerin karşısında durmayı iyi bilmek günün sonunda sizi kurtaracaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir