DAHA İYİ KONSER FOTOĞRAFLARI ELDE ETMEK İÇİN 8 İPUCU

DAHA İYİ KONSER FOTOĞRAFLARI ELDE ETMEK İÇİN 8 İPUCU

DAHA İYİ KONSER FOTOĞRAFLARI ELDE ETMEK İÇİN 8 İPUCU

Konser fotoğrafçılığı nedir ? Konser fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Konser fotoğrafları nasıl çekilir ? Konser fotoğrafçılığı hakkında ipuçları vererek harika fotoğraf elde etmenizi amaçlıyorum.

1. Zoom lens kullanın

Yapabiliyorsanız telefoto bir lens kullanmak çok işinize yarayacaktır. Kalabalık içerisinde lens değişimi yapmak oldukça zor olacak ve sizinde çoğu zaman kısıtlı bir zamanınız olacak.

2. Sahne alacak kişileri inceleyin

Fotoğrafını çekeceğiniz grubu önceden internetten inceleyerek sahneyi nasıl kullandığı ve ne kadar hareket ettiklerini inceleyin. Çoğu kareografilerini değiştirme eğiliminde olmadığı için sizde ne zaman hangi fotoğrafı çekme fırsatı elde edebileceğinizi kestirebileceksiniz.

3. Erken gitmek

Özel davetli değilseniz konser alanına erken gitmekten başka bir seçeneğiniz yok. Erken gitmezseniz kalabalık içerisinde hareket etmeniz daha zorlaşacak ve daha konserin başında bir çok şeyi kaçıracaksınız.

4. Ellere odaklanmak

Özellikle gitar ve davul varsa ellere odaklanarak daha duygusal ve güçlü fotoğraflar elde edebilirsiniz. Eller daha duygusal fotoğraflarda kilit rol oynayacaktır.

5. Sadece performansı çekmeyin

Arada dinlenme sırasında fotoğraf çekerek aslında gösterilmeyen çoğu kişinin yakından göremediği deneyimleri fotoğraflamış olursunuz bu daha ilgi uyandırıcı bir unsur olabilir.

6. Geniş açı ile çekmek

Sadece tek bir müzisyene odaklanmak gerçekten hiç etkileyici olmayacaktır geniş olarak fotoğraf çekmeli ve diğer üyeleri de fotoğraflamayı ihmal etmemelisiniz.

7. Sahne arkasına geçmek

Eğer yeterince iyi çalışırsanız sahne arkasına geçme gibi fırsatlar yakalarsınız ve müzisyenlerin gözünden fotoğraflama şansı elde edebilirsiniz. Çok sıkı bir konser fotoğrafçısı olmanız gerektiğinin unutmamak lazım.

8. Kaliteli ekipman

Düşük ışık konusunda çok dikkat etmelisiniz. Düşük ışık performansı iyi olan bir fotoğraf makinesi ve bokehleri iyi olan bir lens tercih ederseniz fotoğraflarınız her zamankinden daha kaliteli olacaklar.

Okuduğunuz için teşekkür ederim sosyal medyada da beni takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir