DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILIĞINDA PEK BİLİNMEYEN GERÇEKLER

DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILIĞINDA PEK BİLİNMEYEN GERÇEKLER

Düğün fotoğrafçılığı nedir ? Düğün fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Bu soruların cevaplarını arayanlar için harika bir kaynak.

1. Düğün fotoğrafçısı olmak için düğün sevmelisiniz

Ben çoğu zaman düğüne gitmeyen ve bundan mutsuzluk duyan biriydim. Ancak bu işi yapmak isteyen biri düğünleri sevmesi gerekli. Zamanla gitmeye devam ettikçe düğün fotoğrafı çekmek ayrı bir heves ve istek oluşuyor. Bu tarz organizasyonlardan hoşlanmıyorsanız ve geçmişte çok katılmadıysanız bence pek bulaşmamalısınız. Mutsuz olacaksınız.

2. Düzenleme aşaması

Düğün fotoğrafçılığında çoğu kişi yanlış konuya odaklanıyor. Düşünülen genelde düğün fotoğrafı çekmenin zor olduğu yönünde olsa da malesef düğün fotoğraflarının düzenlenmesi ve hazır hale gelmesi çok daha zor.

3. Yorucu bir iş

Düğün fotoğrafçılığı profesyonel olmayanlar için 1-2 saatlik bir iş iken profesyonel olmak isteyenler için malesef tüm günü alan bir yorgunluğun sebebi. Sürekli ayakta ve bir koşuşturmaca içerisinde olmak zorundasınız. bu tüm vücudu ciddi anlamda yorgun düşürüyor.

4. Tanışma

Çoğu düğün fotoğrafçılığı işi sipariş ile alınır. Plan yapılır ve çekim günün de gerçek bir tanışma olur ve fotoğraflar çekilir. Ancak durum malesef hiçte basit değil. Çekim yapacağınız kişiler ile önceden tanışmalı ve vakit geçirmelisiniz. Telefonlar hayatımıza kamerayı getirmiş olsa da hala çoğu insan kamera karşısında çok utangaç olabiliyor buda fotoğrafların kalitesini ciddi olarak etkiliyor bu nedenle iletişim kurmak çok önemli.

5. Plansız düğünler

Düğünlerde diğer pek çok şeyde olduğu gibi telaş nedeniyle planların çoğuna uyulmuyor ve işler bir anda kontrolden çıkabiliyor. Bu nedenle çekim işini çok dikkatli gerçekleştirmeli ve stres olmadan yapmaya özen göstermelisiniz. Plansız olaylara hazırlıklı olmak zorundasınız.

6. Harika anların fırsatı

Çoğu düğün göz korkutucu gibi olsa da mutlu insanların size kattıkları ve sizin onlara fotoğraf makinesi ile bu özel günlerini fotoğraflamak gerçekten çok önemli ve sevindirici bir iş. Bu nedenle zor olsa da günün sonunda mutluluk bulaşıcı oluyor ve keyif almaya başlıyorsunuz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir