FOTOĞRAFÇI OLARAK POTANSİYELİNİZE ULAŞMANIZI ENGELLEYEN ŞEYLER NELERDİR ?

FOTOĞRAFÇI OLARAK POTANSİYELİNİZE ULAŞMANIZI ENGELLEYEN ŞEYLER NELERDİR ?

Fotoğrafçı olarak potansiyelinizi nasıl keşfedersiniz ? Fotoğrafçıların potansiyelleri nelerdir ? Potansiyelinize ulaşmanıza engel olan şeyler hakkında yardımcı olabilecek bilgilere yer verdim.

1. Güven eksikliği

Güven ciddi bir problemdir ve yeni başlayanların içinden hızlıca çıkması gereken bir problemdir. Eğer uzun sürerse malesef fotoğrafçılığı öldürür ve bunun sonucunda başka bir alana yönelmek durumunda kalırsınız. Bunun en büyük sebepleri genel olarak aile baskısı ve kullanılan ekipmanlardan kaynaklanmaktadır. Aileniz sizi çok çekingen biri olarak yetiştirdiyse malesef güven sahibi olmanız çok zor olacaktır. Ekipman seçerken önemli olan her koşulda ekipmana güvenebilmektir. Cesur bir şekilde çekim yapabiliyor olmalısınız buda sizin güveninizi etkileyecektir.

2. Motivasyonun olmayışı

Motivasyon sizin için bir tetikleyicidir. Fotoğrafçı olmak için motive olmanız gereklidir. Diğer türlü en iyi ekipmanlar en iyi modellere ulaşım imkanınız olsa bile bunları kullanacak bir kişi yoksa hiçbir anlamı olmayacaktır. Sizi içeriden ateşleyecek bir tetikleyiciye ihtiyacınız vardır. Motivasyonu en fazla tetikleyen unsurda bir hedef koymak ve onu başarana kadar devamlı olarak çabalamaktır.

3. Yanlış ekipman tercihi

Ekipmanın sizin yaratıcılığınızın yanında çok az etkisi olduğu söylense de aslında bu tam olarak doğru değildir. Eğer ekipmanlara gereken yatırımı yapmazsanız bu gerçek potansiyelinize ulaşmanızı ve kendinize olan güveni zedeleyebilecek bir unsur olabilir. Sürekli sorun çıkaran yada odak konusunda problemli bir lens sürekli olarak sizi etkileyecek bir unsurdur.

Okuduğunuz için teşekkür ederim ben sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir