DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ FOTOĞRAF MAKİNELERİNİN FAYDALARI VE ZARARLARI

DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ FOTOĞRAF MAKİNELERİNİN FAYDALARI VE ZARARLARI

Düşük çözünürlüklü fotoğraf makinelerinin faydaları nelerdir ? Düşük çözünürlük kötü müdür ? Bu tarz sorulara cevap bulabilirsiniz.

Fotoğraf makinelerinin fiyatlarının arttığı bu dönemlerde geriye dönük yatırımlar yapmaya kalktığımızda her ne kadar çözünürlük önemsiz denilse de hala düşük çözünürlüklü olduğu için eski fotoğraf makineleri tercih edilmemeye devam ediyor. Peki gerçekten aralarındaki farklar neler ?

Faydaları

Daha düşük bir dosya boyutu sağlamaktadırlar. Buda çok güçlü bir bilgisayar olmadan yada eski bir program ile bile düzenleme olanağı sağlar.

Çekilen fotoğrafların dosya boyutları düşeceği için hafıza kartı ihtiyacını düşürürler.

Yeniden düzenleme ihtiyaçları azdır. Zaten görüntülerin çözünürlükleri düşük olduğu için tekrar düzenlemeden kullanılabilirler.

Seri çekimi etkilerler. Düşük dosya boyutları ve işlemci ihtiyaçlarından dolayı çekilen fotoğraflarda seri çekim olanağınız daha fazla olur.

Kurtarılabilme. Özellikle lens ve odaklamadan gelen bazı hatalar çok ciddi yakınlaştırma olanakları olmadığı için affedilir seviyede kalabilmektedirler.

Zararları

Elinizde işlemek için çok yüksek çözünürlüklü görüntüler olmadığı için kırpma gibi işlemlerde eliniz malesef zayıf kalmakta ve istediğiniz detayları yakalama konusunda yetersiz kalabilmektedir.

Ayrıca müşterilerin çoğu düşük çözünürlük hastası olmadıkları için ne kadar yüksek çözünürlük sunarsanız o kadar daha çok tercih edilebilir bir fotoğrafçı olursunuz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim sosyal medyada beni takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir