ÇOCUKLARIN YAPTIĞI FOTOĞRAFÇILIK HATALARI

ÇOCUKLARIN YAPTIĞI FOTOĞRAFÇILIK HATALARI

Çocukların yaptığı fotoğrafçılık hataları nelerdir ? Çocuklar fotoğrafçı olabilir mi ? Çocukların fotoğrafçılık konusunda yaptıklarından bahsedelim biraz.

Çocukları fotoğraf konusuna yönlendirmek çok güzel bir davranış ve geleceğin yeteneklerini ortaya çıkarmanın harika bir yolu ancak doğru yönlendirmek kesinlikle çok ön planda tutulması gereken bir yönlendirme.

1. Kamerayı bırakmak

Özellikle çok küçük olan ve kavrama konusunda yeni yeni alışan çocuklar kamerayı hemen bırakma ve ilgilerini başka yönde toplama eğilimindedir. Bu nedenle bir kayış yardımıyla ilgiyi toplamayı deneyebilirsiniz.

2. Objektifi kapatma

Çocuklar ellerini nereye koyacaklarını tam olarak bilemedikleri için ellerini genelde objektifin önüne koymakta bu nedenle çektikleri fotoğraflardan hiçbir şey anlamamaktadırlar. Bu nedenle dikkatli izlemeli ve hatalarını düzeltmeleri için yardımcı olmalısınız. Bulanık parmaklar olsun istemeyiz fotoğraflarda.

3. Yanlış göz

Bizim alıştığımız gibi çocuklar göz kullanımına alışamadıkları için ileride sürekli yanlış gözü kullanma sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle doğru göz kullanımını göstermelisiniz.

4. Yanlış yüzeye dokunma

Parmakların yağlı olmasından kaynaklı özellikle vizöre ve objektife hatta sensöre el ile temastan kaçınmaları için eğitim vermelisiniz.

5. Bulanık fotoğraf çekme sorunu

Çocukları fotoğraf makinesini tam olarak bilemedikleri ve hareket etme eğilimi gösterdikleri için çektikleri çoğu fotoğraf bulanık olacaktır. Bu nedenle doğru duruş ve hareket etmemeyi düzgün bir şekilde anlatmalısınız.

6. Odak hesaplaması

Odaklama konusunda nesnelere yakınlık ve uzaklık konusunda eğitim vermelisiniz. Yoksa çektiklerinin gerçek farklılıkları hakkında net bilgi sahibi olamazlar.

7. Karanlık fotoğraflar

Özellikle fotoğraf makinesi elemanlarını tam olarak kullanmayı bilmedikleri için çekilen fotoğrafların çoğu karanlık olacaktır. Aydınlık noktalara yada dışarı yönlendirmelisiniz. İlk fotoğraflarının hüsran ile sonuçlanmasını istemeyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir