FOTOĞRAFÇILIĞINIZI DÜŞÜK MALİYET İLE NASIL PAZARLARSINIZ ?

FOTOĞRAFÇILIĞINIZI DÜŞÜK MALİYET İLE NASIL PAZARLARSINIZ ?

Fotoğrafçılığınızı nasıl pazarlarsınız ? Fotoğrafçılık reklamı nasıl yapılır ? Düşük maliyet ile fotoğrafçılık pazarlanabilir mi ?

Fotoğrafçılıkta paralar zor kazanıldığı için işin sonunda hep düşük maliyet ile nasıl bir pazarlama yapılır gibi sorular ile baş başa kalıyoruz. Bu noktada belki bir yardımı dokunabilir bu yazı sizin için.

1. Evden dışarı çıkmak

Potansiyel fotoğrafçılık işleri için evden dışarı çıkarak fiziksel görüşmeler yapmalısınız. İnsanlarla temasa geçmeli ve sizden haberdar olmalarını sağlamalısınız.

2. Yardımseverlik

Bir hayır kurumu için çekim yapmak yada gerekli olan fotoğrafları ücretsiz bağışlamak fotoğrafçılık konusunda size çok büyük bir artı katabilir.

3. Aile ve arkadaşlara bahsetme

En fazla iş genelde yakın çevreden geldiği için utanmadan çevrenizdeki insanlara yaptığınız işten bahsetmelisiniz. Bu harika bir çevre edinme fırsatı olacaktır.

4. Kartvizit

Kartvizitler genel olarak düşük maliyetli ürünler oldukları için dolaşımda oldukları sürece kimlerin cebine gireceğini ve ne zaman işe yarayacağını bilemezsiniz. Bu nedenle kartvizit kullanmaktan çekinmeyin.

5. Etkinlikler ile iletişime geçme

Çevrenizde gerçekleşen etkinliklerden haberdar olun ve çalışmak için etkinlik yöneticilerinden şans isteyin. İnsanlara yapabileceklerini anlatmaktan çekinmeyin.

6. Blog yazmak

Blog ücretsiz pazarlamanın en güzel yollarından biridir bu nedenle yazmıyorsanız biran önce faydalı, ilgi çekici bir blog oluşturmaya başlamalısınız.

7. Ücretsiz fotoğraf çekimi

Herkes için geçerli olmasa bile eğer ilerisi için bir fırsat görüyorsanız başlangıç için ücretsiz bir başlangıç teklif etmek çok zararlı olmayacaktır.

8. Teşvik vermek

Ücretsiz sunabileceğiniz bazı teşvik yöntemleri hazırlayın ve müşterilerinize bu teşviklerden bahsedin yeniden iş alabilmek için güzel bir yol olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkür ederim sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir