BİR FOTOĞRAFÇI STRES İLE NASIL BAŞA ÇIKAR ?

BİR FOTOĞRAFÇI STRES İLE NASIL BAŞA ÇIKAR ?

Fotoğrafçılıkta stres ile nasıl başa çıkarsınız ? Fotoğrafçılıkta stresten nasıl uzak durulur ? Stres ve onunla başa çıkma yolları hakkında faydalı bilgiler.

Stres fotoğrafçıların en sık karşılaştığı özellikle günümüzde hayatı ciddi anlamda etkileyen bir olumsuzluk ancak bunun için birkaç tüyom olabilir.

1. Düzen

Düzen stresin düşmanıdır. Stres kaynaklarından en büyüğü genelde ertelemek ve plansız hareket etmektir. İşler birikmeye başladığında vücudunuz siz daha fark etmeden stres yapmaya başlar ve işlerin yoluna girmesine bağlı olarak tüm hayatınızı etkileyebilir.

2. Telefon

Telefonu her açtığınızda aslında stres başlamış oluyor. Hemen bildirimleri kontrol etmek, yeni neler var görmek, kimler mesaj yazmış cevaplamak, saçma şeylere maruz kalmak telefonun getirdiği sorunlardan bazıları. Bu sebeple telefon ile olan arkadaşlığınıza bazı sınırlamalar koymak stresle başa çıkmayı sağlayacaktır.

3. Olumlu arkadaşlar

Olumsuz eleştirilere maruz kalmak stresi tetiklediği gibi tam karşısında olumlu arkadaşlar olacaktır. Bu sebeple karamsar ve dertlerini eksik etmeyen insanlardan uzaklaşmanın tam sırası.

4. Hobi

Hobi olarak başlayan fotoğrafçılık bir noktadan sonra stresi beraberi getirebilir bu durumda stresten kaçıp fotoğrafçılığa sığındığın hobinin yerine yeni hobiler bulmak çok faydalı olacaktır. Ben oyumu her zaman doğadan yana kullanırım.

5. Şımarmak

Kendinizi şımartmayı bilmelisiniz. Mutluluk çok küçük şımarıklar da yatıyor olabilir. Bu nedenle en ciddi yüzünüzü bir kenara bırakıp şımarmaya başlamalısınız.

Okuduğunuz için teşekkür ederim sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir