FOTOĞRAFÇILARIN BAŞINI YAKABİLECEK HATALAR

FOTOĞRAFÇILARIN BAŞINI YAKABİLECEK HATALAR

Fotoğrafçıların yaptığı hatalar nelerdir ? Fotoğrafçı hangi hataları yapar ? Bu konular üzerine güzel bir yazı.

1. Çok ilgili olmak

Fotoğrafçıların dikkat etmesi gereken konulardan biri zaman olduğu için hangi işe ne kadar zaman harcayacağınız ve bunun sonucunda ne elde edeceğinizi iyi düşünmelisiniz. Uzun ve yorucu bir süreç sonunda ciddi bir getiri elde edemiyorsanız malesef kàrlı olmaktan uzaklaşmış olacaksınız.

2. Kötü muhasebe

Muhasebe konusunda gerçek anlamda ilgisiz ve öğrenmeye kapalı bir şekilde davranırsanız işler bitme noktasına gelmeden önce farkına bile varmazsınız muhasebe panzehir gibidir ve zehir daha ilerlemeden almanız gerekir daha sonrasında aldığınızda bir fayda görmeyeceksiniz ve işletmeniz gözlerini kapayacak.

3. Gereksiz harcamalar

Gereksiz harcama konusu çok ince bir çizgide yer alır. En büyük başı da tek seferlik bir iş için yapılan harcamalar alır. Bu yüzden harcamalarınız yaparken yaptığınız yatırımın birkaç yılı kapsadığından emin olmalısınız. Tek seferlik aldınız ve parasını da çıkarttınız bu bile sizin bir noktada kazancınız etkileyecektir.

4. Mümkün olan en sadeyi seçmek

Çoğu profesyonel fotoğrafçı büyük bir stüdyoda çalışmıyorsa en sade şekilde ekipmanlarını kullanmakta ve çok az aksesuar ile çalışarak hız odaklı bir iş sergilemektedir. Çok fazla aksesuar hem zamana hem de maliyet artışına neden olur.

5. Memnun etmek

Memnun etmek kavramı aslında çok göreceli olmakla birlikte bir standardı da mevcuttur. Genelde memnun olmayan müşteriler yaptığınız işten değil harici olarak uydurduğunuz bahaneler, zamanı yönetememek gibi kavramlar memnunsuz oldukları için bu konularda daha dikkatli olmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir