KİT LENSLER İLK LENS OLARAK NEDEN İYİDİR ?

KİT LENSLER İLK LENS OLARAK NEDEN İYİDİR ?

Kit lens iyi midir ? Kit lens kullanılır mı ? Kit lens hakkında ufak bir bilgi yazısı.

Fotoğraf makinelerinin özellikle giriş seviyesi olan fotoğraf makinelerinin yanında vazgeçilmez bir unsur olan ve neredeyse herkesin kötülediği kit lensler hakkında bakalım fikirleriniz değişecek mi ?

1. Odak uzaklıkları

Piyasa da arayacağınız neredeyse standart haline gelmiş bir odak aralığını kapsamaktadırlar. Yani ister manzara ister portre çekin bir lens ile ikisini kapsamınıza alabilirsiniz.

2. İyi bir öğretici

Özellikle lenslerle içli dışlı değilseniz kit lensler sizi öğrenmeye itecekler. Lensinizi anlamaya başlayacaksınız. Üzerinde duran tuşlardan minimum yaklaşma mesafesine kadar çok geniş bir öğrenme aralığına sahiptirler.

3. Fiyat ve performans

Piyasada çok yaygın oldukları için ve fiyat olarak oldukça uygun fiyata alınabildikleri için fiyat performans açısında bulunmaz bir fırsatı karşılamaktadırlar özellikle yeni başlıyorsanız.

4. Profesyonel lensler ile yarışabiliyorlar

Her firma için bunu söyeleyemeyiz ancak bazı profesyonel lenslerin sağladığını özellikleri sadece kit lenslerde görebiliyorsunuz. Aradaki farka bakıncada kit lens daha üstün geliyor.

5. Korkudan uzak

Fiyat açısında oldukça düşük fiyatlı oldukları için değiştirmeye kalktığınızda yada kırıldığında üst seviye bir lense göre oldukça düşük bir vicdan azabına neden olurlar.

Okuduğunuz için teşekkürler sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir