FOTOĞRAF MAKİNESİ ÇANTANIZDA OLMAMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

FOTOĞRAF MAKİNESİ ÇANTANIZDA OLMAMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

Fotoğraf makinesi çantası nasıl seçilir ? Kamera çantalarında hangi özelliklere dikkat edilir ? Çanta seçiminde güzel bir rehber.

1. Omuzdan kayan kayış

En sinir olduğum ve sürekli bir elimi omuz askısına götürmeme sebep olan özellik. Neden böyle bir çanta tasarladıkları hakkında henüz bir fikrim yok.

2. Sert kumaş

Özellikle boynunuza ve belinize temas ettiği zaman orayı sanki deliyormuş hissi veren çok sert kumaşlar kullanılıyorlar. Dayanıklılık artışı sağlasa da ağırlık ve rahatsızlıkta aynı derecede artış gösteriyor.

3. Sert cepler

Bazı kamera çantalarını açmak için yanında anahtarda verilmesi gerekiyor cepler ve fermuarlar o kadar sert oluyor ki bir şey çıkarmadan önce gerçekten gerek var mı çıkarırsam işime yarar mı diye düşünmeme sebep oluyor. Sürekli farklı ekipman kullanma sıkıntını varsa böyle çantalara sakın yaklaşmayın.

4. Tripod tutamayacağı

Nerede fotoğraf çekerseniz çekin tripod neredeyse olmazsa olmazlardan biri olsa da çantalarda nedense ilk atlanan mevzu oluyor. Üreticiler tripod varlığından habersiz gibi ekipman üretiyorlar. Elinizde taşıma ayda yılda bir fotoğraf çekiyorsanız uygun bir seçenek gibi görünebilir ancak uzun vadeli bir çözüm kesinlikle olmayacak.

5. Suya dayanıksızlık

Hala piyasada suya dayanıklı üretilmeyen çantalar mevcut. İçerisine koyduğunuz o değerli eşyalarınızı böyle bir kamera çantasına kim emanet etmek ister ki. Islanma sadece yukarıdan yağmur yağması ile oluşan bir durum değil. Yerdeki hafif bir ıslaklık bile içeride ciddi nemve sonucunda zararlara sebep verebilir.

Okuduğunuz için teşekkürler sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir