FOTOĞRAFÇI OLARAK MALİYETLERİ NASIL DÜŞÜREBİLİRSİNİZ ?

FOTOĞRAFÇI OLARAK MALİYETLERİ NASIL DÜŞÜREBİLİRSİNİZ ?

Fotoğrafçılık maliyetleri nelerdir ? Fotoğrafçı olurken hangi maliyetler ortaya çıkar ? Bu konular üzerine güzel bir içerik.

1. Stüdyodaki maliyetleri

Başlıca fotoğrafçılık harcamalarından çoğu stüdyoya yapılan harcamalardır. Stüdyonuzun tasarımı minimum maliyet ile çalışacak şekilde tasarlanmalıdır. Ekipman seçerken sadece stüdyo değil dışarıda da kullanacak şekilde seçerseniz uzun vadede daha fazla gelir elde edersiniz.

2. Vergi

Çoğu işletme için özellikle serbest çalışanlar vergi iadesi avantajlarını kovalamalı bu sayede ciddi geri dönüşler elde edebilirsiniz.

3. Destek ve hibe programlarına kaydolun

Çoğunlukla yaptığınız iş ile bağlantılı olmakla birlikte günün birinde beklemediğiniz bir zamanda güzel bir destek elde edebilirsiniz.

4. Ekipman masrafları

Çoğu ekipman ilk birkaç yılda problem çıkarmasa bile daha sonra bazı arızalar vermeye başlıyor ve bunlar birikmeye başladıkça ciddi anlamda bir yük olabiliyor bazende işinizi kaybetmenize neden olabilir uzun vadeli tercih etmeye dikkat etmelisiniz alırken maliyetli olsa bile.

5. Sigorta yaptırmak

Bana kim ne yapsın dememeniz gerekiyor. Başınıza gelebilecek her türlü durum ve çalınma kaybolma gibi durumlar için sigorta yaptırmalısınız. Devamlı bir şey olma ihtimali ile yaşamanız gerekebilir.

Okuduğunuz için teşekkürler sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir