FOTOĞRAF ÇEKMEDEN ÖNCE MÜŞTERİNİZE SORMANIZ GEREKEN SORULAR

FOTOĞRAF ÇEKMEDEN ÖNCE MÜŞTERİNİZE SORMANIZ GEREKEN SORULAR

Müşterinize nasıl soru sorarsınız ? Fotoğrafçıların sorması gereken sorular nelerdir ? Bu konu üzerine bilgilendirici bir yazı.

Müşterileriniz ile çalışmaya başlamadan önce sorduğunuz sorular ile aslında daha en başından bazı konuları netleştirmiş ve nasıl bir plan izlemeniz gerektiği konusunda bir fikir sahibi olmuş olursunuz.

1. Bu fotoğraf deneyiminden ne bekliyorsunuz ?

Bu sorunun cevabı genel olarak müşteri beklentileri, planlama ve hedefler ağırlıklı olacaktır. Bu sayede yol haritanızı belirleyebilecek ve vermeniz gereken hizmeti yönetebileceksiniz.

2. Anlatmak istediğiniz duygu yada his nedir ?

Bu soruyu sormak konuyu nasıl doğru bir şekilde fotoğraflayabileceğiniz konusunda size yardımcı olacaktır. Bu sayede müşterinizin duygularını anlar ve daha ortaya çıkmaya başlamadan bir fikir ortaya çıkarabilir bu sayede daha az hata ile daha mutlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

3. Önceden bir çalışmanız var mı ?

Çoğu kişi ilk defa fotoğrafçılık deneyimi yaşasa da eğer önceden bir deneyimleri varsa bunu öğrenmek ve örnek fotoğrafları istemek çok faydalı olacaktır. Bu sayede nelerin doğru nelerin yanlış olduğuna karar verebilir ve çizdiğiniz planı daha yaratıcı bir şekilde tasarlayabilirsiniz.

4. Sözleşme

Özellikle ülkemizde sözleşme pek dillendirilen bir konu olmadığı için müşteriler malesef pek açık değil yada konu hakkında bir fikir yoktur. Bu nedenle işiniz garanti altına almak ve belirli sınırları net bir şekilde çizebilmek için sözleşme yapıp yapamayacaklarınız sormanız çok faydalı olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir