FOTOĞRAFÇILAR MÜŞTERİLERİNE NASIL HAYIR DEMELİ ?

FOTOĞRAFÇILAR MÜŞTERİLERİNE NASIL HAYIR DEMELİ ?

Müşteriye nasıl hayır dersiniz ? Fotoğrafçılar müşterilerine nasıl davranmalı ? Bu konular üzerine güzel bir yazı.

Hayır demek günümüzde kültürümüzden kaynaklı olarak çok zor bir durum olarak algılanmasına neden olmaktadır. Bu durumda başta verilemeyen cevapların birikerek baş ağrısına sebep olur. Bu nedenle fotoğrafçıların hangi konularda nasıl hayır demeleri gerektiğine bir göz atalım.

1. Beklentileri düşürmek

Daha önceden bu işi yaptıysanız ve referans yolu ile bir müşteri bulduysanız genelde müşterinizin beklentileri normalden yüksek olabilir. Böyle durumlarda farklı, sizin yaptıklarınız dışında isteklerde bulunabilir. Size getireceği faydaları düşünerek işi kabul edecek her şarta evet demek zorunda kalabilirsiniz ancak günün sonunda işi aldığınızda duvara bakarak ben bunun altından nasıl kalkacağım sorusuyla baş başa kalmak istemiyorsanız nerede hayır demeniz gerektiğini iyi düşünmeli ve müşterinize bunu uygun bir şekilde aktarmalısınız.

2. Yeni çözümler sunmak

Çoğu zaman hayır demek müşteriniz için reddetmek anlamı taşıyor olsa da hemen arkasından ya da daha sonrasında yeni fikirler ve çözüm önerileri ile daha güzel bir iş yaratmış olursunuz. Hem müşteriniz hem de siz hayır diyerek mutlu olabilirsiniz bu sayede. Tabi bu yüksek yetenek ister ve değişen durumu hemen çözümleyip farklı açılardan yeniden ele almayı gerektirir.

3. Dürüst davranmak

Hayır demek toplumumuzda asla olmaz, yapamam gibi anlamlar taşıdığı için malesef en az kullandığımız kelimedir ve bunu kullandığımız zaman karşımızdaki kişiler bizimle iletişimi çoğu zaman keserler. Bizde buna dayanarak hayır demekten kaçınırız. Ancak bu gün dürüst olmadığınız konu için yarın yalancı çıkacağınız gerçeği değişmeyecektir sırf işi almak için eve dediğiniz ve başaramadığınız da çok daha ciddi problemleri doğuracağını aklınızdan çıkarmamalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medya takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir