FOTOĞRAFÇILARIN SİZE SÖYLEMEDİĞİ SORUNLAR

FOTOĞRAFÇILARIN SİZE SÖYLEMEDİĞİ SORUNLAR

Başarılı fotoğrafçı nasıl olunur ? Fotoğrafçılık sorunları nelerdir ? Bu konular üzerine açıklayıcı bir yazı.

1. Hata yapmak

Ne kadar yetenekli yada ne kadar acemi olursanız olun malesef hata yapıyorsunuz. Bu bazen pili unutmak bazende fotoğraf makinesini unutup 500km yol gitmek gibi hatalar oluyor. Ancak bu durum aslında sizi daha güçlü yapma yolunda sertte olsa adım atmanızı sağlıyor ve sürekli gelişmenizi sağlıyor. Ancak hata yapmayı alışkanlık haline getirmezseniz ve bir liste yapmayı öğrenirseniz işler daha kolay olacaktır.

2. Beğenmeme sorunu

Fotoğrafçılığa telefondan geçiyorsanız ilk başlarda yaptığınız çoğu çekim size harika ve gerçek değil gibi gelecektir. Ancak bir süre sonra malesef çektiğiniz hiçbir fotoğrafı beğenmemeye başlayacaksınız. Bu bir problem de olabilir olmayadabilir. Eğer bu daha fazla gelişmeye itiyorsa o zaman problem olmaktan çıkacaktır. Ancak çektiğiniz fotoğrafları beğenmeme hastalığı eninde sonunda sizi bulacak.

3. Aklınıza gelen her şeyin fotoğrafını çekmenizi isteyecekler

Özellikle çevrenizdeki akrabalarınız sizden aklınıza gelen her şeyin fotoğrafını çekmenizi isteyecekler. Evinin odasından, beslediği evcil hayvana kadar. Bunları istemelerinde bir problem yok ancak siz belli bir noktada net çizgiler çekmezseniz ve istedikleri ne olursa olsun çekerseniz bir gün gelir ve çekmediğiniz gün ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Bu yüzden kesin ve net çizgiler çekmeyi bilmeniz gerekli.

4. Yeni ekipman hastalığı

En büyük problemlerden bir tanesi ilk başladığınızda aldığınız kitin size yeterli geleceğini düşünmeniz. Aslında yavaş yavaş zehir alıyorsunuz ancak bunun farkında değilsiniz. Fotoğrafçılığa giriş yaptıysanız ve ilerleme gibi bir niyetiniz varsa ekipman satın almak hastalık derecesinde bir tutku haline geliyor malesef. Sürekli yeni çıkan ekipmanların ya peşinde koşuyor yada hayalini kurmaya başlıyorsanız eğlenceden çıkıp ta saplantı noktasına ulaşmasını engellemelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir