KENDİ KENDİNİZE FOTOĞRAFÇI OLABİLİR MİSİNİZ ?

KENDİ KENDİNİZE FOTOĞRAFÇI OLABİLİR MİSİNİZ ?

Fotoğrafçı nasıl olunur ? Kendiniz fotoğrafçılığı öğrenebilir misiniz ? Fotoğrafçı olmak üzerine güzel bir yazı.

Fotoğrafçı olmanız için sizi tetikleyenin ne olduğuna cevap verirseniz bir noktada profesyonelliğe adım atmış sayılırsınız. Sonuçta da fotoğrafçılığı öğrenmiş olursunuz. Tabi bazen nedenleri ile irdelemek daha iyi olacaktır.

1. Fotoğraf makinesi tercihi

Özellikle gelişen dünyada fotoğraf makineleri ve mobil telefonlar ciddi anlamda güç kazanmışlardır. Bu nedenle fotoğraf makinesine bağlı kalmak zorunda değilsiniz ancak ekipmanınızı iyi tanımalı ve ne yapabildiğini çok iyi bilmelisiniz.

2. Tekrar etmek

Günlük olarak tekrar etmelisiniz. İşin sırlarından biri her gün fotoğraf çekmektir. Ne konuda olduğunun bir önemi yok ancak vakit ayırmalı ve fotoğraf çekmelisiniz.

3. Örnek bulun

Çevrenizde mutlaka profesyoneller vardır. Bu profesyonelleri inceleyin ve fotoğraf stilleri hakkında kendinize sonuçlar çıkarın.

4. Video izle

Video izlemek artık çok fazla yardımcı bir kaynaktır. Herkes ister Türkçe ister İngilizce çok fazla kaynak yayınlıyor ve tek yapmanız gereken öğrenmek için zaman ayırmak.

5. Tarz öğrenme

Eğer fotoğrafçılığa başladıysanız yaptığınız çekimlerdeki yoğunluğuna göre kendi tarzınızı bulun ve bunun üzerine yavaş yavaş yoğunlaşmaya başlayın.

6. Staj yapma

Yeni başlayanlar için harika bir fırsat aracı olabilir. Eğer iyi bir fotoğrafçıdan eğitim alabilirseniz hayatınızı bile değiştirebilirsiniz.

7. Yarışmalara katılın

Fotoğraf yarışmaları fikir üretme ve rekabet etmede harika araçlardır ancak her yarışmaya katılmayın gerçekten ciddi olanlara katılın ve bir şeyler üretmek için çabalayın.

8. Fotoğraf düzenleme

Günümüzde fotoğraflar düzenleme yapılmadan düşünülemez hale gelmiştir. Bu nedenle programlara detaylı bir şekilde hakim olun. Dersler izleyerek konu hakkında fikir sahibi olun.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir