SERBEST ÇALIŞAN FOTOĞRAFÇILARIN UZUN SÜRE HAYATTA KALABİLMESİNİN YOLLARI

SERBEST ÇALIŞAN FOTOĞRAFÇILARIN UZUN SÜRE HAYATTA KALABİLMESİNİN YOLLARI

Serbest çalışan fotoğrafçılar nasıl geçinir ? Freelancer fotoğrafçı ne demek ? Serbest çalışan fotoğrafçılar hakkında bilgilendirici bir yazı.

1. İş seçmemek

Çoğu fotoğrafçı yolun başındayken kibrine yenik düşüp iş seçme konusunda bazı seçenekleri gözardı ederek müşterilerini elemeyi tercih ediyor. Ancak fark etmedikleri yada düşünmedikleri şeyler ise bugün aldığı işin yarın devam edip etmeyeceğinin kesin bir cevabının olmaması. Bu nedenle alabildiğiniz kadar iş almalısınız tabi zamanınızı boşa harcamadığından yada sizi sömürmeye dönmediğinden emin olarak.

2. Kişisel projelere odaklanın

Çoğu fotoğrafçı toplu iş almak ve hepsinin bir arada bitirmekten hoşlanıyor. Türkiye`de kişisel fotoğrafçılık mevzusu genelde arkadaşın fotoğraf makinesi var onunla çekebilir ile kalsa da eğer kişisel projelere odaklanırsanız güzel faydasını göreceksiniz.

3. Kendine vakit ayırmak

Bir kişi ne kadar yoğun olursa olsun kendine vakit ayırmıyorsa malesef bir süre sonra yoğun olamamaya başlayacak çünkü enerjisi bitecek ve işleri yapamaz hale gelecek. Bahaneler artık yorgunluktan bir şey yapamıyorum doğru gidecek olumsuzluklar olumsuzlukları tetiklemeye devam edecek.

4. Temizlik

Ekipmanlarınız eliniz kolunuzdur ve bozulma noktasına gelmeden düzenli olarak temizliklerini yapmalı ve işinize yaramayan çer çöpten bir gün lazım olur dediğiniz ürünlerden kurtulmaya başlamalısınız.

5. Güncel kalmalısınız

Fotoğrafçılık sadece siz ve müşteriden ibaret değil yeni teknolojileri, duyuruları takip etmeli sektör hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu en kötü durumda genel kültür olarak ortamlarda arkadaş edinmek için çok işinize yarayacaktır.

6. Portföy tanıtımı

Mevcut veya geçmiş müşterilerinize ulaşarak portföyünüzden bahsetmeli neler yaptığınızdan kendinize neler kattığınızdan bahsetmelisiniz. Bu sayede kendinizi güncel gösterebilir ve müşterilerinizin aklında yer edinebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir