HER FOTOĞRAFÇI OLMAK İSTEYENİN KENDİSİNE SORMASI GEREKEN 5 SORU

HER FOTOĞRAFÇI OLMAK İSTEYENİN KENDİSİNE SORMASI GEREKEN 5 SORU

Fotoğrafçı nasıl olunur ? Neden fotoğrafçı olmalısınız ? Fotoğrafçı olmadan önce sormanız gereken sorular hakkında güzel bir yazı.

Fotoğrafçılık gerçekten güzel bir hobi yada bir iş olabilir ancak başlamadan önce bazı sorulara verdiğiniz cevaplar başlama konusunda güzel bir yol haritası çıkarmada yardımcı olabilirler.

1. Fotoğrafçı olarak ne yapmak istiyorum

En temel soru budur aslında. Bir fotoğrafçı olarak ne yapmak istiyorum ailemin fotoğrafını mı çekmek istiyorum milyon dolarlık firmalarla anlaşma yaparak vazgeçilmez bir fotoğrafçı mı olmak istiyorum. Cevap her ne olursa olsun bir hedefiniz olsun.

2. Yardımcı biri var mı

Genelde rol model olarak biri seçilir ve ben bu tarz fotoğraflar çekmek istiyorum bu tarz fotoğrafları nasıl çekebilirim gibi sorular fotoğrafçılığa başlatır. Bu durumda bir rol modelinizin olması adım atmada ve karar vermede çok yardımcı olacaktır. Ben eşsiz olucam diyorsanız malesef daha başında böyle bir şey mümkün değil diyemem ama kolay olduğu da söylenemez.

3. Bir yol haritası çizmek

İş akış planı oluşturmalısınız ve en önemlisi bunları yazıya çevirmelisiniz. Aklınıza yazdığınız her yazı bir süre sonra ya unutulur yada eksik hatırlanmasına neden olur. Kendinize bir plan belirlemeli hedef koymalı ve bu planları gerçekleştirmek için adım atmalısınız rastgele bu iş olmaz.

4. Zaman ayırmak

Çoğumuz tek bir hedef ile yola çıkmayız çoğu fotoğrafçıda işe başladığında fotoğrafçı olarak değil başka bir işte çalışırken hobi olsun diye başlar. İşte bu noktada ciddiye bindiğinde fotoğrafçılık zaman gerektirir ve bu zamanı ayırıp ayıramayacağınız çok önemli bir konudur. Zamanınızın çoğunu fotoğrafçılığa ayırmaya hazır olmalısınız.

5. Ekipman seçimi

Bu ucu açık olan bir problemdir ve her bütçeye göre farklı cevabı vardır ancak ekipmana karar vermeden önce diğer yazılarımı okuyarak hangi sorularla ekipman seçmen gerektiğine kolay bir şekilde yanıt bulabilirsin.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir