TEDİRGİN ETMEDEN FOTOĞRAF NASIL ÇEKİLİR

TEDİRGİN ETMEDEN FOTOĞRAF NASIL ÇEKİLİR

Fotoğraf nasıl çekilir ? Karşınızdakini korkutmadan nasıl fotoğraf çekersiniz ? Bu konu hakkında işinizi kolaylaştıracak bir yazı.

Çoğu zaman karşıdaki kişileri tanımayız hatta çok yakından tanısak bile fotoğraf makinesi işin içine girdiği zaman bir tedirginlik başlar. Buda fotoğrafların berbat olmasına ve gergin bir ortama neden olabilir. Bu konuda bir kaç uygulamanız gereken ipucu olabilir.

1. İletişim

Çalıştığınız kişiler ile eğer iletişim kurmuyorsanız malesef tedirginlikten kurtulmanız çok zor olacaktır. Peki bu konu çok mu önemli tedirgin olsunlar bir sıkıntı yaratır mı derseniz. Fotoğraflara baktığınız zaman vücut otomatik olarak tüm kasları özellikle yüz kaslarını sıkılaştıracak ve doğal bir görüntüden çok yapay ve hoş olmayan görüntülere doğru bir geçiş olacaktır.

2. Uzaktan çekmek

Eğer çalıştığınız kişiler bu konuya yabancıysa onları daha uzak mesafede fotoğraflamak daha iyi bir çözüm olabilir. Bu sayede rahatlamalarını sağlayıp daha sonrasında yakın plandan fotoğraflarını çekmeye başlayabilirsiniz. Stüdyoda bu durum pek geçerli olmayabilir.

3. Müşterileriniz ile paylaşın

Fotoğrafları çekip hemen kaçmayın müşterilerinizin de fikrini alın bu özellikle daha yeni başladıysanız çok önemlidir. Bu nedenle fikirlerine başvurmanız çok faydalı olacaktır. Ayrıca ilk çekimde mükemmel fotoğrafı çekemiyorsanız ve berbat çıkıyorsa bunu müşterinize iletin ve zaman tanıyın. Rahatladıkça daha güzel fotoğraflar çıkmaya başlayacak.

4. Güven

Hem kendinize olan güven hem de müşterinizin size olan güveni ortaya çıkardığınız işi doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle öncesinde çok pratik yapmak önemlidir. Bu sayede kendinize güvenir ve yapabileceklerinizin farkında olursunuz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir