PROFESYONEL FOTOĞRAFÇILARIN YAPTIĞI HATALAR

PROFESYONEL FOTOĞRAFÇILARIN YAPTIĞI HATALAR

Profesyonel fotoğrafçıların yaptığı hatalar nelerdir ? Profesyonel fotoğrafçılar nasıl hata yapar ? Bu konu üzerine güzel bir yazı.

1. Yanlış konuya odaklanmak

Çoğu fotoğrafçı malesef ekipmana çok fazla odaklanıyor ve işin çoğunun ekipmanda bittiğini düşünüyor. buna gereğinden fazla zaman harcıyor diğer insanlar ne kullanıyor onlara bakıyor ve gereksiz ekipmanlar edinme konusunda durdurulamaz bir isteğe kavuşmasına sebep oluyor.

2. Kendini çok büyük görmek

Aslında bir noktada çok iyi fotoğrafçı olabilirsiniz ancak eğer büyük görmeye devam ederseniz ve bu insanlardaki algınızı kötü olarak etkilemeye başlarsa bunun geri dönüşü pek mümkün olmuyor ve giderek kan kaybetmeye başlıyor. Bu konudan ne kadar bahsetmiş olsam da malesef yinede fark edilmesi zor oluyor.

3. Sosyal medyaya gereksiz zaman ayırma

Sosyal medya zaman öldürmek için en iyi araçlardan biri fakat bir noktadan sonra o kadar zamanınızı alıyor ki iş yapamaz ve içinden çıkamaz hale geliyorsunuz. Bunun sonucunda giderek sosyallik yerine daha çok müşterilerinizden uzaklaşıyorsunuz.

4. Çok yönlü olmak

Çok fazla konu hakkında çekim yapıyor olabilirsiniz ancak tek bir konuya odaklanmak ve bu alanda ilerlemek çok daha önemli bir yoldur. Çünkü müşteriler aslında binlerce fotoğrafçı türü bilen kişileri değil o türü bilen kişiyi arıyorlar ve bu konunun uzmanına gidiyorlar. Sizinde müşteriye ulaşmak için daha fazla uğraşmanız gerekiyor. Piyasada müşterilerin gerçek ihtiyaçlarına iyi odaklanmalısınız.

5. Geri dönüşüm

Yaptığınız ve attığınız her adımın geri dönüşünü hesaplayarak yapmalısınız. Tek seferlik işler için yaptığınız harcamaları iyi değerlendirmeli ve geri dönüşü uzun sürmeyen yatırımlar yapmalısınız. Yoksa günün sonunda batmış olursunuz ve bunu batmadan önce anlama şansınız kalmaz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir