FOTOĞRAFÇILAR İÇİN FİZİKSEL SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELME YOLLARI

FOTOĞRAFÇILAR İÇİN FİZİKSEL SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELME YOLLARI

Fotoğrafçılığın fiziksel zorlukları nelerdir ? Fotoğrafçılar sağlıklarına nasıl dikkat etmeli ? Fotoğrafçıların sağlıkları konusunda bilgi yazısı.

Fotoğrafçıların uzun çalışma saatleri ve yoğun zihinsel zorluklar sonucunda genç yaşta çıkmayan ilerleyen zamanlarda hayatlarında bir şeylerin ters gittiğini hissettirecek fiziksel sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu neden önceden önlem almak mühim bir davranış olacaktır.

1. Omuz çantasını bırakın

Omuz çantaları özellikle ağır olanlar vücudun tek bir tarafına aşırı yük bindirmektedirler. Bu nedenle bir sırt çantasına geçmek çok daha faydalı bir çözüm olacaktır. Uzun vadede bir çok bel problemini atlatmış olacaksınız.

2. Fotoğraf makinesi askısı

Fotoğraf makineleri her ne kadar birer boyun askısı ile gelseler bile ileride boyunda oluşabilecek fıtıktan, zedelenmeye kadar çok fazla soruna yol açabilirler. Bu nedenle ağırlığı farklı yönlere çekmek daha faydalı olacaktır. Özellikle bel de yada omuzun bir ucundan diğer ucuna takmak daha faydalı bir çözümdür.

3. Oturma şekliniz

Çoğu kişi artık yanlış oturma pozisyonlarının farkına vardı ve doğru oturmak için çözümler geliştirmeye başladı. Sorunlar başlamadan oturma pozisyonunuzu düzeltecek çözümlere yönelmelisiniz.

4. Bilgisayarınızı ayarlayın

Oturmanızı dengesizleştiren en büyük unsur bilgisayar ve telefon kullanımı olduğu için ayarlama yapmaya bilgisayardan başlarsanız oturma düzeniniz daha düzgün bir hal alacaktır.

5. Vücudu hareket ettirme

Vücudunuzu saat başı hareket ettirmeli ve kanın vücutta akmasını sağlamalısınız. Uzun vadede vücut sağlığınızı en azından daha az çaba sarf ederek koruma yoluna gidebilirsiniz. Çok uzun saatler hareketsiz kalmayın.

6. Uyku düzeni değiştirmek

Uyku düzeni özellikle serbest çalışan fotoğrafçılarda ciddi bir problemdir ve sorunu çözmezseniz çok ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Kısa vadede iş akış süreciniz uzun vadede sağlığınız elden gider.

7. Sıvı tüketimi

Uzun süreler çalışma sonucunda sıvı tüketimi ciddi oranda düşüş göstermekte ve buda doğrudan vücut için zararlıdır. Sıvı alımlarınızı su ile yapmanız daha faydalıdır. Tatlandırıcılı yada asitli içecekler daha fazla tüketmeniz için sizi teşvik edecekleri için yararınıza değildir malesef.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir