FOTOĞRAFÇILARIN HER YIL YAPMASI GEREKEN DEĞİŞİKLİKLER

FOTOĞRAFÇILARIN HER YIL YAPMASI GEREKEN DEĞİŞİKLİKLER

Fotoğrafçıların her yıl yapması gerekenler nelerdir ? Fotoğrafçılar nasıl değişiklik yapmalı ? Fotoğrafçıların kendilerini yenilemek için yapması gereken bilgiler.

Bu yazıda bahsedeceğim konular bakıldığı zaman tek seferlik gibi görünse de insan olarak bunları yapmayı bırakmamız malesef çok uzun süreleri buluyor bu nedenle bende sizlere bir kenara not almanızı ve her yıl bunları kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

1. Kendinden şüphe etmek

İşler harika giderken hiçbir problem yoktur. Dönüp arkaya bakmak unutulur genelde ancak iş sayısı azaldığı sezon kapandığı zaman kendinden şüphe etme ortaya çıkmaya başlar ve her gün kişiyi tüketir bir hal alır. Buda sürekli olarak sizi yıpratmaya başlar ve günden güne kendinizi bitirirsiniz.

2. Karşılaştırma yapma

Çoğu fotoğrafçı diğerleri ile kendini karşılaştırma yoluna gitmektedir ve bunun sonucunda daha fazla mutsuz olmaya başlamaktadır. Takip edin takip etmeyin demiyorum ancak karşılaştırma yapıp mutsuz olmak hiç kimsenin faydasına olmayacak malesef.

3. Müşterilere odaklanmamak

Yeni fotoğrafçılar genelde iş aldıkları zaman profesyonel seviyede olmadığı için çok fazla zihinlerinde olumsuz durumlar kurguluyorlar ve müşterinin isteklerini göz ardı ederek mutsuz oluyorlar. Her müşterinin onlara adaletli davranmadığını düşünüyorlar ve mutsuz oluyorlar. Ancak bir işletme olduklarını ve para kazandıklarını unutmamak ayakta kalmanın yol göstericisi olacaktır.

4. Sağlık

Fotoğrafçılık çok fazla dışarıda zaman geçirmeyi içeriyor olabilir ancak ne kadar hareket ettiğiniz malesef meçhul. Genelde vücut tek tip çalışmaya alışıyor ve ilerideki sağlık sorunlarına davetiye çıkıyor. Bu nedenle belirli aralıklarla bir spor yöntemini edinmek zorundasınız. Gelecekte yatağa bağlı kalmak istemiyorsanız.

5. Kopyalama

Çoğu fotoğrafçılığa başlayan mümkün olan şekilde taklit etmeye ve bu şekilde bir iş yaşamı geliştirmeye başlıyorlar. Bu bizim doğamızda var ancak bunu yetişkinlik evresinde kullanmak işte o zaman problem başlıyor. Bu nedenle bir özgün içerik üretici olmak için taklit etmeyi ve kopyalamayı bırakmalısınız.

6. Ego

Ego bizim kendi kendimizi vurduğumuz bir olgu. Tüm süreçleri eline almayı seven harika bir arkadaş. Ancak egoya ne kadar fırsat tanırsak işleri daha çok ele almaya başlıyor ve sizin işinizi bitirdiği zaman malesef artık geri dönemiyorsunuz. Belki başka bir gezegende yeniden başlarsanız işler değişebilir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir