İYİ BİR FOTOĞRAFÇI OLMANIN YOLLARI

İYİ BİR FOTOĞRAFÇI OLMANIN YOLLARI

İyi fotoğrafçı nasıl olunur ? İyi fotoğrafçı ne demek ? Fotoğrafçılık konusunda iyi olmak isteyenler için güzel bilgiler.

Fotoğrafçılığın çoğu yolunda merak edilen nasıl daha iyi olabilirim ? İyi bir fotoğrafçı olmanın yolları nelerdir ? Gibi sorular çok fazla ortaya çıkıyor. Bu konu hakkında belki biraz yardımcı olabilirim.

1. Diğer fotoğrafçıları arkadaş olarak görmek

Eğer fotoğrafçı arkadaşlarınız varsa hem sizi daha iyi anlayacaklar hemde yaptığınız işlerle birlikte daha fazla büyüyeceksiniz bu sayede birbirinizi etkileyerek daha iyi hale geleceksiniz.

2. Araştırma ve okuma

Bu aslında en az yapılan bir olaydır. Türkiye deki okuma sayıları aşırı düşük olmasından kaynaklı belirli bir noktada tıkanma problemleri ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden yeni işler için mutlaka okumalı ve öğrenmeye aç olmalısınız.

3. Gelişmek için çaba göstermek

Gelişmek için yapmanız gereken en önemli şey sürekli olarak sınırlarınızı zorlamaktır. Bir noktada tıkandığınızda bunu yeni yollar deneyerek aşmanız gerekecektir.

4. Kendinizi büyük görme

En çok yapılan hatalar malesef kendi işlerini başka fotoğrafçılar ile karşılaştırmak ve bir noktada ben daha iyiyim demeye başlamaktır. Bu noktadan sonra aslında geriye doğru adım atmaya başlamışsınız demektir. Hiç kimseyi küçümsemeyin yada ön yargılı olmayın.

5. Olumsuz sonuçlara odaklanmak

Çoğu fotoğrafçı olumsuz sonuçlara yada sorunlara çok fazla odaklanmaktadır ve buda ilerlemesi için olumlu düşünmesi gereken zamanı alıp götürmektedir. Bu nedenle kendini mutsuz hissetmekte ve her geçen gün içten içe kendini tüketmektedir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir