PROFESYONEL FOTOĞRAFÇILIK İLE İLGİLİ ŞEHİR EFSANELERİ

PROFESYONEL FOTOĞRAFÇILIK İLE İLGİLİ ŞEHİR EFSANELERİ

Profesyonel fotoğrafçılık hakkında yanlış bilinen bilgiler nelerdir ? Profesyonel fotoğrafçılık nedir ? Bu konu üzerine bir yazı.

Çoğumuzun duyduğu ama hakkında yanlış bilgiler ile doldurulduğu profesyonel fotoğrafçılık hakkında aklınızda olan soru işaretlerini açıklamaya çalışacağım.

1. Üst seviye kamera kullanmak profesyonel yapar

Hayatımda duyduğum en büyük safsatalardan biridir. Dünyanın en iyi fotoğrafçıları en iyi kameraları kullanma konusunda uzamanlaşmış kişiler değildir. Ellerindeki imkanlarla en iyisini ortaya çıkarabilen fotoğrafçılar profesyoneldir.

2. Profesyonel fotoğrafçılar istediği zaman çalışır

Şahsen çevremde istediği zaman çalışan bir profesyonel fotoğrafçı hiç görmediğim halde nedense herkeste istediği zaman çalışır istediği zaman gezer gibi saçma bir algı var bu nereden bulaştı bilmiyorum ama fotoğrafçıların bunu yaymadığı kesindir.

3. Beğenilen herkes profesyoneldir

Özellikle çevrenizdeki insanlar bir fotoğrafçıyı çok beğeniyor olması onu profesyonel yapmaz. Bu ne saçma bir düşünce en çok beğenilen her zaman nasıl profesyonel olabilir ki.

4. Photoshop her şeyin çaresidir

Profesyonel fotoğrafçılar çoğu programı iyi derecede kullanabilme yeteneğine sahiptirler ancak bunlar başlıca kaynakları değildir. Sadece bir yan araç olarak kullanmayı öğrenmişlerdir. Her şeyin çaresi program değildir. Hele Photoshop hiç değil

5. Aldıkları para ceplerine kalır

Profesyonel fotoğrafçıların her kazandığının cebine kaldığını nasıl düşünülebilir anlamıyorum. Bu adamlar hiç mi ekipmana yatırım yapmıyor. Hiç mi ulaşım masrafı hiç mi elektrik masrafı yok. Bu kadar dar bir pencereden nasıl bir yargılama yapılabilir şaşılacak bir iş.

6. Profesyonelim diyorsun ücretsiz vermiyorsun

Profesyonel olmak için önce ne yaptı acaba bunu sorguladın mı hiç Profesyonel bir fotoğrafçıdan özellikle Türkiye de fotoğraflarını ücretsiz talep etmek hatta ileri giderek çalmak gibi çok yaygın bir davranış var ve bir an önce terk edilmesi gerekiyor bu davranışın.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir