FREELANCER OLMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALARI

FREELANCER OLMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALARI

Freelancer fotoğrafçı nasıl olunur ? Freelancer olmadan önce ne yapılması gerekir ? Bunun üzerine bir makale.

1. Çekebileceğiniz bir kredi

Eğer bu işe giriyorsanız her türlü mali durumuma karşılık verebilmek için bir kenarda güvenli bir şekilde paranız olduğundan emin olun. Eğer bu olmazsa dağılmak kolay toplamak çok zor olacaktır.

2. Ağ oluşturma

Bu işe girmeden önce insanlarla iletişim kurun ve ihtiyaçlarını görerek çalışmak için onlarla irtibatta kalın. bu sayede işe girdiğiniz zaman küçükte olsa bir ağınız olacak.

3. Websitesi

Sosyal medyanın kral olduğu zamanlardaydı ancak websitesi sizin park alanınız ve kimliğiniz bu nedenle gereken değeri vermeniz gerekiyor.

4. Ekipman hazırlamak

Mevcut bir işte çalışıyorsanız işteyken gerekli olan tüm ekipmanlarınızı tamamlamak çok akıllıca bir yatırım olacaktır. Bu sayede çoğunun borcu bitmiş olacaktır. Serbest çalışmaya başlamadan bunları halletmelisiniz.

5. Profesyoneller ile çalışmak

Çoğu kişi sizi rakip olarak göreceği için profesyonel kişiler ile görüşmeniz zor olacaktır ancak staj türü işler ile bu yönde bir yatırım yaparak işleri öğrenme konusunda daha hızlı davranabilirsiniz.

6. Vergi

Serbest çalışmak kanunsuz çalışmak anlamı taşımıyor malesef. Devlete karşı çok ağır olmasa bile belirli yükleriniz var ve bunları yerine getirmelisiniz. Devlet bir gün istemek için kapınızı çalacaktır bundan emin olabilirsiniz.

7. Sigorta

Türkiye şartlarında fotoğrafçılık sigorta yaptırılabilir bir alan ve para getiren bir alan olarak görülmediği için tozlu raflarda da olsa sigorta yaptırabileceğiniz birkaç madde bulunuyor. Biraz uğraştırsa bile sigorta yaptırmak zamanı gelince kurtarıcınız olacak.

8. Fiyatlandırma

Çok fazla rakibin olduğu bu dünyada serbest bir çalışan olarak kalmak için mümkün olan en uygun ve akıllıca fiyatlandırmayı yapmalısınız yoksa batarsınız bu bir gerçek.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir