FOTOĞRAFÇILAR İÇİN HATALAR NEDEN ÖNEMLİDİR ?

FOTOĞRAFÇILAR İÇİN HATALAR NEDEN ÖNEMLİDİR ?

Fotoğrafçılık hataları nelerdir ? Fotoğrafçılar hatalardan nasıl ders çıkarmalı ? Fotoğrafçılık hataları hakkında bir yazı.

Fotoğrafçıların en çok korktuğu şey hata yapmak olsa da olayın diğer yüzünü düşünerek nedense ders çıkarma yaptığı hatalar sonucunda ortaya çıkan sonuçları değerlendirme konusunda bir çekince mevcut. Bu nedenle bu yazı ile belki değerlendirme konusunda yardımcı olabilirim.

1. Hata keşfetmenin yolunu açabilir

Bir hatayı tekrar tekrar yapmak aslında aynı hatanın farklı varyasyonları ile yeni bir keşif yapana kadar tekrarlamanız demektir. Bu sayede kolay yoldan değil zor yoldan yeni bir açı yada yeni bir teknik keşfetmiş olursunuz.

2. Hatalar beklenmedik sonuçlara yol açabilir

Bu çoğu zaman kötü sonuçlara yol açsa da eğer ki iyi bir duruma yol açarsa bu sefer tüm hatalarınızı unutturacak yeni bir yönteme kavuşmuş olabileceğinizi unutmamalısınız. Planlama yaparken hataları önceden hesaplama yoluna gitmelisiniz.

3. Ne kadar iyi olduğunu görmenin başka bir yolu

Hata yapmak ne kadar iyi olduğunu aslında gösterir. Hata yapmadığını düşünen varsa gelişmediği ve yeni dersler çıkarmadığı bellidir. Hata yaptığında kırılan bir kolun daha güçlü iyileşmesi gibi gelişirsiniz. Geriye döndüğünüzde hatalar güzel bir bilgi kaynağı oluştururlar.

4. Hatalar canlı kalmanızı sağlar

Sürekli hatalardan ders çıkarmak hiçbir zaman rahat etmemenin başka bir yoludur. Sürekli olarak bir başarısız olma korkusundan bahsetmiyorum sizi yeni bir işe yönlendirme duygusundan daha fazla gelişme duygusundan bahsediyorum. Bu sayede içinizdeki ateş devamlı yanacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir