FOTOĞRAFLARINIZIN KAYBOLMASINI NASIL ÖNLERSİNİZ ?

FOTOĞRAFLARINIZIN KAYBOLMASINI NASIL ÖNLERSİNİZ ?

Fotoğraflarınızın neden kaybolur ? Fotoğraflarınızın kaybolmasını nasıl engellersiniz ? Fotoğraflarınızı kurtarma üzerine bir yazı.

Gelişen teknoloji ile birlikte hafıza kartlarındaki tutarsızlıklar oldukça azaldı artık kolay kolay bozulmuyorlar ancak teknoloji ne olacağı belirli olmayan bir şey olduğu için sıkıntı çıkma ihtimali her zaman vardır. Bazı durumları göz önünde bulundurmak başına gelmeden önce önlem almak her zaman iyidir.

1. Piliniz düşükse çekim yapmayın

Eğer pil uyarı ışığınız yanıp sönmeye başladıysa fotoğraf çekimini durdurun yada başka bir karta geçin ki mevcut hafıza kartındaki fotoğraflarınız yanmasın. Eğer fotoğraf makinenizin aniden pili biterse bu belirli verilerin aktarılmamasına ve bir bilgisayarı doğrudan güç tuşuyla kapamak gibi bir anda sadece son verinin yazılmaması değil tüm verilerin yanmasını tetikleyecek bir arızaya neden olabilir. Bu nedenle uyarı ışığı varsa kesinlikle pili yada kartı değiştirin.

2. Yedek kart kullanmak

Yedek kart dosya büyüklüklerinin yanında size tüm verileri bir karta yazmanızı engeller. Bu sayede bir kartta kaybetme riskinizin olduğu dosyaları diğer kartta kurtarma şansı elde edebilirsiniz. Bir tane 64GB yerine iki tane 32GB daha güvenli olacaktır.

3. Yedek almak

Fotoğraf konusunda belki problem yaşamamışsındır ama bir dosya yazarken çizerken bir anda program hata vermiş, elektrik kesilmiş yaptığınız bir çalışma basit bir kısayola basmadığın için gitmiştir. Yazılar yeri kolay dolsa bile fotoğraflar o kadar yeri kolay dolan şeyler değildir. Bu nedenle güvenli bir yedek almayı düşünmek gerekli.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir