DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILARININ KARŞILAŞTIĞI ORTAK SORUNLAR

DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILARININ KARŞILAŞTIĞI ORTAK SORUNLAR

Düğün fotoğrafçılığı problemleri nelerdir ? Düğün fotoğrafçıları hangi sorunlar ile karşılaşıyor ? Düğün fotoğrafçılığının zorlukları üzerine bir yazı.

1. Müşteri beklentilerini etkili yönetememek

Bu en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Müşterilerin başlıca anlaşmazlık nedeni beklentilerin doğru ölçülememesi ve gerekli önlemlerin alınmaması, gerekli soruların sorulmamasından kaynaklanmaktadır.

2. Sorumlu bulmak

Düğünler küçük gibi görünen kendi içinde biraz kaosun olduğu ortamlar olduğu için düğünde oluşabilecek sorunlar, aksaklıklar için bir sorumlu belirlenmeli ve sorunların çözümünde birlikte çalışılmalıdır.

3. Esnek olmak

Düğün fotoğrafçılığı esneklik konusunda en fazla uğraşılan alandır. O kadar çok değişken olması durumların sürekli değişmesine ve eğer bu durumlara adapte olmazsanız sizi hızla bitirmesine neden olmaktadır.

4. Geç kalma

Özellikle belirli bir program dahilinde çalışma yürütmek isterseniz ve bunu müşterileriniz ile birlikte yürütmeye kalkarsanız müşterinizden kaynaklı gecikme problemleri size bir baskı unsuru haline gelmektedir. Durum böyle olduğunda müşteriniz ile olan iletişimi mümkün olan en sakin şekilde çözmelisiniz.

5. Kırık yada kayıp ekipman

Özellikle ekipmanların teknolojik nedenlerinden dolayı ortaya çıkabilecek nedenlerden dolayı en iyisi olmasa bile yakın özellikte bir yedek taşımak en faydalı olabilecek kurtarıcılardandır.

6. Organize olmak

Çok rahat bir ortamda çalışma olanağı olmadığı ve aşırı stres barındırdığı için ekipman organizasyonunuz çok iyi olmalıdır. Aksi takdirde ekipmanları bulmak, değiştirmek gibi küçük şeyler bir anda büyük problemler haline gelebilmektedirler.

7. Zorluklarla başa çıkabilmek

En önemli konu oluşabilecek bir çok sorunla nasıl başa çıktığınız, sorunları nasıl ele aldığınız ile ilgili olacaktır. Bu nedenle gelişim aşamasında bu durumlara daha fazla ağırlık vermek başlangıçta zor olsa da zamanla yerine oturacak ve problemler başa çıkma yetenekleriniz gittikçe gelişme gösterecektir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir