FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNDE İŞİNİZE YARAYABİLECEK DETAYLAR

FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNDE İŞİNİZE YARAYABİLECEK DETAYLAR

Fotoğraf çekimleri nasıl gerçekleştirilir ? Fotoğraf çekimlerinde nelere dikkat etmek gerekir ? Fotoğrafçılık üzerine bir yazı.

1. İlk yardım çantası

İster stüdyo da isterseniz doğada çekim yapın hiçbir önemi yok çekim yaparken yanınızda mutlaka bir ilk yardım çantası olmak zorundadır. En büyük yaralanmalar genelde ev ve ofis ortamlarında gerçekleşmektedir.

2. Tüy toplayıcı

Genelde marketlerde rahatlıkla rastlayabileceğiniz sizi rötuş yapmaktan kurtarıcı bir tüy rulosu çalışırken en büyük yardımcılarınızdan biri haline gelebilir.

3. Su

Tabi ki olmazsa olmazlardan hem sizin için hem de sizinle birlikte çalışan kişiler için.

4. Enerji veren atıştırmalıklar

Çekim heyecanını bozmadan çekim yapmanın kilit noktası hızlı enerji veren atıştırmalıklar tüketmektir.

5. Pipet

Bu çok karşılaşabileceğiniz bir durum değil ancak model ile çalışıyorsanız ve makyaj bozulmasının önüne geçmek aynı zamanda vücudunun kurumasını istemiyorsanız modelinizin bir pipet yardımı ile sıvı almasını sağlamanız en basit yolu olacaktır.

6. El feneri

Altın saat yada mavi saat kavramına hakimseniz karanlıkta kalmaya alışıksınız demektir. Bu durumlarda el feneri bulundurmak başınızı dertten kurtarmanın anahtarı olabilir.

7. Havlu yada battaniye

Dışarıda çekim yapıyorsanız havada serinse özellikle modeliniz için kurtarıcı bir parçadır. Battaniye yanınızda bulunmalı ayrıca havluda sizin için kurtarıcı olacaktır. Listenize eklemekten çekinmeyin.

8. Şemsiye

Saatlerce güneş altında beklemek tabi ki beden için pekte iyi bir durum değil şemsiyede yanınızda bulunması gereken malzemelerdendir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir