Başarılı Fotoğrafçıların 6 Özelliği

Başarılı Fotoğrafçıların 6 Özelliği

Başarılı fotoğrafçıların özellikleri nelerdir ? Nasıl başarılı fotoğrafçı olunur ? Fotoğrafçıların başarması üzerine bir yazı.

1. Dayanma arzusu

Başarılı bir fotoğrafçı olma yolunda ilerlemeye başladıysan olumlu işler kadar olumsuz işlere de hazır olmalısın ve pes etmeden dayanabildiğin kadar dayanmalısın. Çünkü ülkemizde malesef fotoğrafçılık hala ciddi bir iş olarak kabul edilmediği için zorluklar malesef olumlu işlerin çok çok önüne geçmekteler.

2. Bir gecede fotoğrafçı olamazsın

Bir garajda bir gecede fotoğrafçı olarak ortaya çıkma diye bir şey yoktur. Her gün yaptığınız işin üzerine ne koyduğunuz vardır. Bir noktadan sonra kendinizi geliştirmeye odaklanırsanız artık çizgide sallanmadan yürümeye başlamışsınız demektir.

3. İnatçı olmak

Muhtemelen pes etmeme konusunda çelik gibi sinirlere ve bir keçi kadar inatçı olmalısınız. Hırslı olmaktan bahsetmiyorum inatçı olmaktan bahsediyorum. İnsanlara verdiğiniz fotoğraflarda ne kattığınızı gösterin onlara bunu neden yaptığınızı gösterin ama sizi tam olarak anlamalarını beklemeyin çünkü müşteri sonucu bekleyecektir çektiğin acılar umurunda olmayacaktır.

4. Akılda kalmak

Bu işte zirvede kalmak istiyorsan bir fenomen kadar insanların aklında yer etmek zorundasın. İlk zamanlarda bu çok daha zordur ilerledikçe akılda kalmak kolaylaşır ancak hiçbir zaman kesin olmaz. Bu sebeple akılma kalmanın yolları sizi zirvede tutacaktır.

5. Duygularınızı bir kenara bırakın

Çoğu işte olduğu gibi fotoğrafçılıkta da duygularınızı bir kenara koymalısınız yoksa çok üzülürsünüz. Bu tepkisiz kalmak anlamı taşımamaktadır. Sadece duygularınız ile hareket etme konusunda daha çekingen olmalısınız.

6. Biraz delilik iyidir

Akıl sağlığınızı korumak ve kendinizi devamlı güvende tutmak için biraz deli olmak iyidir. Yoksa işler yolundan çıktığında bir noktada saplanır ve oradan çıkamayacak hale geldiğinizde gerçekten delirmiş olursunuz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir