Sony Alpha A9 II Aynasız Full Frame Fotoğraf Makinesi Sonunda Duyuruldu

Sony Alpha A9 II Aynasız Full Frame Fotoğraf Makinesi Sonunda Duyuruldu

Tokyo Olimpiyatlarına hazırlık çalışmaları ile birlikte fotoğraf makinesi üreticileri ellerindeki en ağır ve güçlü ürünlerini göstermek ve kullanılmasını sağlamak için duyurularını arka arkaya yaparken bu duyurulardan belki de en çok beklenen firmalardan olan Sony yeni aynasız full frame fotoğraf makinesi olan Sony Alpha A9 II aynasız full frame fotoğraf makinesini duyurdu.

Sony Alpha A9 II eklediği bir çok özellik ile neden her kullanıcıyı değil de özellikle çok ciddi iş yapacak olan kişileri hedeflediğini içerisine koyduğu bazı özellikler ile birlikte bakalım.

Sony Alpha A9 II Genel Özellikleri

24.2MP Exmor RS BSI CMOS Sensörü ve Bionz X Görüntü İşlemcisi

Hızlı ve hassas performans sağlayan güncellenmiş Bionz X görüntü işlemcisini barındırmaktadır. Elektronik deklanşör kullanılarak 20 FPS’ye kadar sürekli çekim yapılabilir veya mekanik deklanşörle 10 FPS çekim yapılabilmektedir. Sensörün arkadan aydınlatmalı tasarımı, çeşitli aydınlatma koşullarında temiz görüntü kalitesi için parazit azaltmalı bir genişletilmiş ISO 204800’e kadar destek sağlar. Ek olarak, sıkıştırılmamış ham dosyalar daha fazla renk kalitesi ve çekim sonrası çalışma için 14-bit olarak kaydedilebilir.

Gövde Tasarımı

Quad-VGA OLED Tru-Finder EVF, zengin detaylar, parlak, net görüntüleme için 3,69m-nokta çözünürlüğe ve 0,78x-büyütme özelliğine sahiptir ve özellikle sorunsuz oynatım için 120 FPS yenileme hızı sağlar.

EVF’ye ek olarak, sezgisel kullanım ve odaklama kontrolü için dokunmatik panel tasarımına sahip 3.0 “1,44m noktalı arka LCD de mevcuttur. Ekran, yüksek ve düşük açılardan çalışmayı sağlamak için yukarı ve aşağı doğru eğilebilir.

Magnezyum alaşımlı şasi hafif kalırken, sertlik, dayanıklılık ve stabilite sağlar. Lens yuvası, ağır lensleri daha iyi desteklemek için geliştirilmiştir ve daha rahat tutma için kavrama alanı geliştirilmiştir.

Geniş hava sızdırmazlığı, zorlu hava koşullarında güvenilir çalışma için toza ve neme dayanmak için güçlendirilmiştir.

Aynı NP-FZ100 bataryayı öncekilerle kullanan A9 II’nin batarya ömrü, EVF ile şarj başına yaklaşık 500 çekim yapabilir ya da arka LCD ile 690 çekim yapabilir.

Çift SD kart RAW ve JPEG dosyalarını depolamayı kolaylaştırır. Her iki kart yuvası da, daha hızlı aktarım hızları için UHS-II bellek kartlarını destekleyecek şekilde geliştirilmiştir.

Daha hızlı ve daha güvenilir bir bağlantı desteği için mikro USB bağlantı noktasına ek olarak bir USB 3.2 Gen 1 C Tipi bağlantı noktası eklendi. USB Tip-C bağlantısı, kameraya bağlıyken ana güç kaynağından şarj edilmesini sağlar.

A9 II ayrıca, harici mikrofonlarla uyumluluk için 3,5 mm mikrofon giriş jakına sahiptir.

Bağlantı

1000BASE-T gigabit Ethernet portu ve 5GHz 802.11ac bandını destekleyen “Alfa 9’da sağlanan 2.4GHz’e ek olarak” geliştirilmiş bir kablosuz LAN yongası.

4K UHD Video kaydı

4K 30FPS kayıt olanağı sunulmuş durumda.

5 Eksenli Görüntü Sabitleme

Sesli Not Alma

Çekilen fotoğrafların üzerine sesli bir şekilde not alma ve bunları hızlı bir şekilde yazıya dönüştürme olanağı sağlamaktadır. Bu sayede editörler ile olan iletişim hızlandırılma hedeflenmektedir.

Çıkış Fiyatı 4500$

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir