İlk Fotoğraf Makinenizi Alırken Cevaplamanız Gereken Sorular

İlk Fotoğraf Makinenizi Alırken Cevaplamanız Gereken Sorular

Fotoğraf makinesi nasıl satın alınır ? İlk defa fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat etmek gerekir ? Fotoğraf makinesi satın alımı üzerine bir yazı.

1. Fotoğraf makinesini kim kullanacak ?

Çoğu kişi bu soruyu düşünmez yada başka bireyleri hesaba katmaz. Ancak kardeş, aile, çocuk sorularına vereceğiniz cevaplar tercihinizde etkili olabilirler. Bu konuda satın almadan önce bir düşünün çevrenizde bu fotoğraf makinesinin kullanabilecek kimler var.

2. Ne çekeceksiniz ?

Telefonunuz ile şimdiye kadar en çok ne çektiniz çiçek, yemek, portre bunlara önce karar vermelisiniz belkide manzara işine hiç girmeyeceksiniz ve bu alan ile ilgili bir yatırım yapmayacaksınız.

3. Ne kadar hızlı ihtiyacın var ?

Fotoğraf makinesini satın almadan önce satın almak için ne kadar zamanın var. Bu konu senin satın alma yada aceleyle verilmiş bir kararını geciktirecek ve daha akıllıca bir yatırım yapma yoluna gidebileceksin.

4. Fiyat ölçeğin ne ?

Fiyat konusu tabi ki önemli ne kadar para harcamak istediğini iyice hesaba katmalısın. Çünkü sadece fotoğraf makinesi ve lense para vermek gibi bir durum söz konusu değil. Fotoğraf makinen ile belkide yeni bir hafıza kartı almak zorunda kalacaksın yada bir flaşa ihtiyacın olacak iyice düşünmelisin.

5. Zaman ayıracak mısın ?

Fotoğraf makinesi tecrüben olsa bile satın aldığın fotoğraf makinesini çok iyi bir şekilde biliyor olmalısın. Bu nedenle ne kadar bir vakit ayırmayı düşünüyorsun yoksa ilk aldığın gün birkaç fotoğraf çekip daha sonra bir ay geçtikten sonramı tekrar çalıştırıp öğreneceksin.

6. Harcadığını ne kadar sürede kazanacaksın ?

Eğer hobi amacıyla satın alım yapıyorsan manevi bir tatminde olmak zorunda fiyat olarak bir geri kazanım olmasa bile ruhen bir kazanım elde etmelisin ve bu kazanımları ne kadar sürede geri alabileceğini hesapladın mı ?

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir