Otomatik Odaklama Ne Zaman Kullanılmalıdır ?

Otomatik Odaklama Ne Zaman Kullanılmalıdır ?

Otomatik odaklama nedir ? Otomatik odaklama nasıl kullanılır ? Fotoğraf makinelerinde yer alan otomatik odaklama üzerine bir yazı.

Otomatik odaklama profesyonel fotoğrafçılar arasında bahsedilirken uzak durulması gereken bir konu olarak bahsedilmeye yatkındır ancak onlar bile kullanmak zorunda kaldıklarında otomatik odaklamadan vazgeçmeyeceklerdir. Ama bazı noktalarda bahsi öyle bir geçmektedir ki kullanıldığında sanki kullanıcı çarpılacakmış edasıyla tepki vermektedirler.

1. Önemli anları yakalarken

Çok önemli ve hızlı gelişen olayları fotoğraflarken malesef bir ayar yapma fırsatı bulamazsınız veya tekrarlama gibi bir seçenek bulunmadı için otomatik odaklamayı kullanmanız gerekir. Bu gibi durumlarda otomatik odaklama ile birlikte seri çekim çok iyi sonuçlar verecektir.

2. Kişisel çekimler

Vlog, selfie gibi çekimlerde otomatik odak yapmama şansınız kameranın arkasında duran biri yoksa yoktur bu durumda otomatik odak dışında bir seçenek yoktur ve kameranızın insiyatifine kalmış durumdasınızdır.

3. Kontrolsüz çekimlerde

Hayvan çekimi gibi kontrolünüz dışında gerçekleşen çekimlerde karşıdakine yapmasını istediğiniz şeyler yaptıramadığınızda otomatik odak kullanmalısınız. Özellikle evcil hayvan ve yarış gibi durumlarda çok tercih edilmektedir.

4. Hareketsiz cisimlerde

İnsanlardan bahsetmiyorum kameranızın yakalama konusunda zorlanmayacağı çiçek, bina gibi çekimlerde otomatik kullanmak sizden bir şey alıp götürmez ve fotoğraf makineniz sürekli olarak tetikte kalmaya devam eder.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir