Fotoğraf Makinesini Manuel Kullanmak Sizi Nasıl Daha İyi Bir Fotoğrafçı Yapar ?

Fotoğraf Makinesini Manuel Kullanmak Sizi Nasıl Daha İyi Bir Fotoğrafçı Yapar ?

Fotoğraf makinesi nasıl kullanılır ? Fotoğraf makinesi manuel kullanılırsa ne olur ? Fotoğraf makinesini manuel kullanma üzerine bir yazı.

Çoğu kişi özellikle fotoğrafçılığa yeni başladıysa otomatik moda çok fazla takılmakta ve bu otomatik moddan çıkmanın onları uçurumdan düşürmeye iteceğine inanmakta ve bir çıkmazın içerisinde saklanmaktadır. Ancak manuel mod kullanmanın fotoğrafçılık üzerinde çok büyük olumlu etkileri bulunmaktadır.

1. Yavaş ve dikkatli çekmek

Manuel bir lens ile fotoğraf çekmek isterseniz size gereken en önemli şey zamandır. Çünkü tüm her şeyi tek tek elinizle halletmeniz gerekir. Bunun sonucu olarak ta hata payını azaltmak için yavaş ve dikkatli davranmanız gerekir. Aceleci davranırsanız fotoğrafınız muhtemelen mahvolacaktır.

2. Çabalamak

Manuel fotoğraf çekmek otomatik çekmeye göre çok daha fazla fotoğraf çabası gerektirdiği için çektiğiniz fotoğraflardaki duygular daha gerçek ve doğal olacaktır. Fotoğraflarınıza daha fazla değer göstermeye başlarsınız. Çektiğiniz her fotoğrafın önemi katlanarak artmaya başlar.

3. Mükemmel olmaya zorlar

Manuel fotoğraf çekerken çok fazla değişken ile uğraşmak zorunda olduğunuz için gösterdiğiniz her çaba her seferinde mükemmel olmak zorundadır. Ancak böyle olursa istediğiniz fotoğraf ortaya çıkar. Bu ister bir sokak kedisi çekmek olsun isterse bir portre fotoğrafı fark etmez. Tüm detayları incelemeli ve olabilecek sorunları ön görmelisiniz. Bu sayede istediğiniz görüntü fotoğraf makinesinde oluşacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir