Bir Fotoğrafçı Daha İyi Olmak İçin Nasıl Egzersiz Yapmalı ?

Bir Fotoğrafçı Daha İyi Olmak İçin Nasıl Egzersiz Yapmalı ?

İyi fotoğrafçı nasıl olunur ? Fotoğrafçılar nasıl egzersiz yapar ? Fotoğrafçıların daha iyi olması üzerine bir yazı.

1. LCD kullanmak sizi tembel yapar

Artık her fotoğraf makinesinde olmazsa olmaz pazarlamada dünyanın en güzel şeyi gibi gösterilen LCD aslında birçok yönden sizi tembel hale getirir ve bu tembellik yeni olayların tetikleyici olduğunda aslında gerileme yoluna girmiş sayılırsınız. Vizör kullanmaya dönmek için güzel bir zaman

2. Ayda, yılda bir çekmek

Fotoğraf çekmek için kendi bahanelerine saklanmak ve sadece hafta sonu yada ayda bir yada özel günleri kovalamak aslında çok uzun aralıklarla kendinizi denemek demektir. Bunun sonucunda da tembelleşir ve çoğu refleksinizi ve fikrinizi kaybetmiş olursunuz.

3. Rutine dönmek

Aslında tembelliğin en büyük tetikleyici rutin bir çalışma içine girmekten geçiyor. Rutin bir çalışmaya girmekte geri dönmesi zor zararlara sebep oluyor. Her gün yada ay olarak değişmese bile ayda bir defa rutininiz de değişiklikler yapmalısınız ufak bile olsa bu değişikleri yapmaktan sakınmayın.

4. Kendi denemelerinizi yapın

Bir noktada çok fazla imkan sahibi olmak aslında odaklanmanın zorlaşmasına sebep olabilir. Bu durumda daha dar bir pencereden konulara odaklanırsanız kısıtlı seçenekler ile yaratıcılığınız geliştirmiş olursunuz.

5. Erteleme

Günümüzün kabul edilmesi gereken hastalığı ertelemedir. Bunu saatten işlere kadar çooook geniş bir alana yayabiliriz. Tabi ertelemenin sonuçları da biriktirmedir. Birikmeye başlayan işler daha sonrasında niye hiçbir şeyim düzgün gitmiyor algısına sebep olur. Erteleme bir noktadan sonra sürekli olumsuz şeyler tetiklemeye başlar ve işler bittiğinde sizinde haliniz kalmaz artık.

6. Karşılaştırma yapmamak

Önceki çalışmalarınızla karşılaştırma yapmamak sürekli ileri bakmak bazen çok hızlı ilerlemenizi sağlar böyle olduğunda çok hızlı koşarsınız ancak nefesiniz çabuk tükenir. İşlerinizi zaman yaymalı ve ertelemeden belirli bir plan içerisinde halletmelisiniz. Bu sayede geri dönmeye ve hatalarınızı yada iyi yanlarınızı kontrol etmeye zamanınız olur.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir